Döntetlen a megyei rangadón

Tegnap első számú együttesünk 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Kozármisleny elleni baranyai rangadón.

Közel 250 szurkoló látogatott ki vasárnap délután a Szentlőrincen megrendezett megyei rangadóra. Már a mérkőzés első perceiben érezni lehetett, hogy kemény párharcokra lehet számítani a 90 perc alatt. Az első játékrészben csapatunk többet birtokolta a labdát, azonban a támadások befejezése nem sikerült játékosainknak és így maradt a félidőre a 0-0-ás eredmény. A második játékrészben folytatódtak a kemény összecsapások azonban komolyabb gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Gombos Zsolt hármat is cserélt a 68. percig, aminek meg is lett az eredménye: Juhász Lászlót váltó Pergel Bence 6 perccel a becserélése után megszerezte a vezetést együttesünknek. A mérkőzés hosszabbításában aztán megszületett a Kozármisleny egyenlítő találata: Turi Tamás Kristóf közel 20 méterről egy jobb oldali szabadrúgást értékesíteni tudott és így 1-1-es döntetlennel ért véget a rangadó.

A mérkőzés után Gombos Zsolt csalódottan nyilatkozott az elvesztett 2 pont miatt.

Mint minden hazai mérkőzésen, ezen a találkozón is sok hibával játszottunk. Amit gyakorlunk hetek óta, csak foszlányokban kapom vissza. Természetesen sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy bizonyos dolgok beidegződjenek, ezért folytatjuk azt, amit elkezdtünk. Nem tudom mi az oka annak, hogy hazai környezetben nem merünk játszani és sokat hibázunk, lehet, hogy egy pszichológus segítségére van szükségünk. A mérkőzés 2. percében már egy óriási helyzetet hagytunk ki, és ez jellemző volt ránk az egész mérkőzésen. Ami pozitívum, hogy legalább eljutottunk helyzetekig. Sok rossz döntést hoztak játékosaim, vagy technikailag rossz volt a kivitelezés. Könnyelműen voltunk és a párharcokba sem úgy mentünk bele, ahogy elvárható lett volna. Természetesen voltak szép jelenetek és a futás mennyiségével sem volt gond. A minőségével viszont igen. Nekünk úgy kell készülnünk minden mérkőzésre, hogy bárki az ellenfél, le kell győznünk. A sport ezen és magasabb szintjén már nem csak abból áll, hogy edzünk, jó erőben vagyunk és nyerünk. Nagy szerepe van annak, hogy mi zajlik le egy játékos fejében, hogy készül a mérkőzésre, étkezés, pihenés, lelki állapot és még sorolhatnám. Ide tartoznak a taktikai elemek is betartása is. Ha minden a helyén van és van csapategység, akkor lehetünk sikeresek. A második félidőben bátrabban játszottunk és a cserejátékosok is lendítettek a csapat teljesítményén. A 73. percben Pergel Bence rúgott egy szép gólt. Ezután ugyanúgy kellett volna tovább csinálni a dolgunkat és rárúgni esetleg a második gólt, lezárva ezzel a meccset, de sajnos nem ez történt. Természetesen az ellenfél az utolsó percekben átállt két csatárra és célfutballal, előre ívelésekkel próbálta minél gyorsabban eljuttatni a labdát a támadózónába. Ezt szervezett védekezéssel megoldottuk, de labdaszerzésnél visszatért az első félidei kapkodás és visszaadtuk az ellenfélnek a labdát. A 93. percben egy erősen vitatott szituációban az ellenfél szabadrúgáshoz jutott és a kozármislenyi játékos büntetett. Keresztes Bence valóban visszahúzta ellenfelét, de volt előzménye ennek a szituációnak, amit a közönség is láthatott, de valószínű a játékvezető nem vette észre, mert túl közel állt az eseményhez. A mérkőzés képe alapján nem lepődtem meg a döntésén. Egy gólos vezetésnél bárki rúghat gólt, még a 93. percben is. Ezért lett volna fontos, hogy a másodikat mi szerezzük. Soha nem foglalkoztam a játékvezetéssel, most sem fogok. Gratulálok a Kozármislenynek, jó játékosokból álló szervezett csapat. Csalódott vagyok és természetesen a csapat is az. Mint fent említettem, mi minden meccsen győzni szeretnénk. Ma sajnos csak döntetlent játszottunk, amiért csak egy pont jár, de még mindig veretlenek vagyunk. Szeretnénk a szurkolóinkat és a mérkőzésre járókat szórakoztatni és kiszolgálni, hiszen ezért vagyunk. Emellett ez a szerethető, jó emberekből álló Csapat is akkor a legboldogabb, ha van eredmény. Készülünk a Gyirmót elleni kupamérkőzésre, melyre remélem sok néző kilátogat.

NB III. Közép csoport 7. forduló:
Szentlőrinc SE - HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

Szentlőrinc SE: Hajagos - Czuczi, Havas, Keresztes, Popadic - Hleba, Aszalós (Crnojacki, 52.) - Harsányi, Horváth, Vajda (Németh, 64.) - Juhász (Pergel, 68.)
Gólok: 1-0 Pergel (74.), 1-1 Turi (93.)