Kell ennél több? Porkert Ádám tősgyökeres szentlőrinci, saját nevelésű játékosunk!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Gyerekkora, a kezdetek óta egyesületünk játékosa Porkert Ádám, aki jelenleg az U17-es és az U19-es csapatunkban is futballozik, emellett már az NB III-as felnőtt gárdánknál is edz. Bízunk benne, hogy a szorgalmas, nem mellesleg tehetséges saját nevelésű játékosunkból, aki ráadásul tősgyökeres szentlőrinci, remek futballista lesz!

 

Édesapja, Porkert Krisztián annak idején többek között a PVSK-ban futballozott, tehát a foci ott volt a családban, fia, Ádám gyerekkori barátai pedig Szentlőrincen játszottak – ők hívták el először edzésre. Nagyon megtetszett neki, ottragadt, ahogy az lenni szokott.

– Jó volt az edzés, a társaság, a közösség, tetszett a foci, így aztán ennél a sportnál maradtam – mesélte a most 16 éves Ádám. – Azóta végigjártam az összes lépcsőfokot, vagyis U7-től U17-ig, sőt, most már az U19-es csapatban is játszom. Nem egyszerű, de bírom, köszönhetően nyilván annak, hogy a tavaly nyári, valamint a téli felkészülés is nagyon jól sikerült. Az elmúlt négy évben sokat fejlődtem, fizikálisan, mentálisan, technikailag és a taktika terén is sokat léptem előre, aminek természetesen nagyon örülök!

A fiatal belső védő október óta már felnőtt csapatunknál is edz hetente egyszer, elmondása szerint ez is nagyon motiválja, hiszen a legjobbakkal dolgozhat. S hogy mi a célja Porkert Ádámnak, aki egyébiránt az U7-eseknél már besegít az edzéseken is?

– Szeretném magamból kihozni a maximumot! Jó lenne bemutatkozni a szentlőrinci felnőtt csapatban, aztán később minél magasabb szinten akarok futballozni!

Kívánjuk, hogy sikerüljön, Ádám! A szimpatikus, tehetséges sráctól, akinek az élete a futball, természetesen megkérdeztük, melyik a kedvenc csapata, játékosa. Nem volt jó kedd estéje, maradjunk annyiban…

– A Barca a kedvenc csapatom, Messi pedig a kedvenc játékosom. Kedd este tényleg elég szomorú voltam, nem örültem neki, hogy a Barcelona búcsúzott a Bajnokok Ligájától!