A Szeged elleni győzelem után nagyon nehéz feladat előtt áll NB II-es csapatunk, hiszen most vasárnap a feljutásra hajtó Vasas vendégei leszünk. Hajagos Tamás a múlt héten nagyon sokat tett a három pontért – ezúttal vele beszélgettünk.

 

 

A múlt vasárnapi mérkőzés második félidejében kétszer is csak Hajagos Tamáson múlt, hogy érintetlen maradt a kapunk. A 70. és a 77. percben is ziccerben kilépő játékos lövését hárította, a hosszabbításban pedig a kapufára imádkozta Oláh próbálkozását.

– A sérüléseim miatt sajnos nem úgy sült el a múlt félévem, ahogy szerettem volna, így ez a győzelem és a saját teljesítményem nagyon jót tett a lelkemnek! – mondta 24 éves kapusunk. – A meccs után gratuláltak a srácok, és a kapusedzőnk, Kovácsevics Árpád is, jólesett az elismerés. Éreztem, hogy jó passzban vagyok, a felkészülésem ugyanis remekül sikerült, nem hátráltatott semmi, minden munkát elvégeztem, amire szükség volt.

Halkan tesszük hozzá, a Szeged elleni meccset megelőző bemelegítés során bizony sokszor kellett a kapuból kiszednie a labdát, látszott, hogy szoknia kellett a körülményeket, a pályát. Aztán a bajnokin lehúzta a rolót – mindig kiegyeznénk azzal, ha ez lenne a forgatókönyv!

Most vasárnap (17:00) várhatóan sok dolga lesz, már ha ő kerül a kezdőbe. Csapatunk ugyanis a Vasasnál vendégeskedik: a fővárosiak célja a feljutás, s jó úton járnak afelé, hogy a következő idényben már az NB I-ben szerepeljenek, hiszen huszonkét fordulót követően a második (feljutást érő) helyen állnak.

– Leendő ellenfelünk eléggé támadó futballt játszik, ha én védek, biztos vagyok benne, hogy nem fogok unatkozni. De nem bánom ezt, jobban szeretem ugyanis, ha az elején kapok egy lövést, amit kivédek, s ez kellő magabiztosságot ad, mint hogy hetven percig ne csináljak semmit, és csak utána legyen dolgom. A Vasas otthonában várhatóan nem lesz sok gólszerzési lehetőségünk, ha adódik majd két–három sansz, azokból gólt kell rúgnunk! Bizakodó vagyok, az egész héten jó hangulat volt, mindenki kiválóan dolgozott, s mindenkin látszott, hogy tisztában van a feladatával – fogalmazott Hajagos Tamás.

2021. február 7., 17:00: Vasas FC – Szentlőrinc.

Hajrá, Lőrinc!