2-1-es siker a baranyai rangadón

Közel 2000 néző előtt Vajda Roland és Kondor Kristóf góljaival 2-1-es győzelmet arattunk a Pécs ellen.

 

 

Két baranyai csapat találkozott ezen a meccsen, hiszen első számú együttesünk a PMFC-t fogadta. A mérkőzés előtt már egy órával rengeteg néző volt a sporttelepen és a kezdésre teljesen megtelt a sporttelep, igazi futballhangulat alakult ki ami szerencsére a csapatokra is átragadt. A mérkőzés elején a pécsi vendégek domináltak, ám húsz perc elteltével felnőtt a feladathoz Gombos Zsolt együttese, amely Vajda Roland góljával a 28. percben vezetést szerzett. Nem sokkal később Tóth Márk egyedül vihette a labdát Kovács Benedekre, ám elrontotta a ziccert – a pécsi kapus megfogta a jobb alsóba szánt labdát. Már úgy tűnt, hogy 1-0-ás vezetéssel zárjuk a félidőt, ám a PMFC az utolsó pillanatban korábbi játékosunk, Németh Márk fejesével egyenlített. A második játékrész hatalmas csatát hozott, de ismét csapatunk szerzett vezetést: Kondor Kristóf révén tudtuk növelni az előnyünket 2-1-re. A folytatásban Tóth Márk újabb gólt szerezhetett volna számunkra, ám pont középre fejelte a labdát, aztán a pécsieknek is volt egy ordító gólhelyzetük. Kimaradt minden, így aztán 2-1-es hazai sikerrel ért véget a mérkőzés, ami azt jelentette, hogy a NB III-as együttesünk megszakította a PMFC veretlenségét és ismét négy pontos különbség van a két csapat között. A következő mérkőzés vasárnap következik, ismét hazai pályán: A Dunaharaszti MTK csapatát fogadjuk, a találkozó 13:00-kor veszi kezdetét.

 

A mérkőzés után Gombos Zolt elmondta, hogy büszke a csapatra.

 

Ezen a mérkőzésen megmutatta a csapat, hogy mire képes. A meccs előtt azt nyilatkoztam, hogy csak akkor tudjuk legyőzni a PMFC-t, ha tíz játékos nyújt átlag feletti teljesítményt. Győztünk… Büszke vagyok a srácokra, mert végig koncentráltan, jól futballoztak, és betartották a taktikai utasításokat. Most is azt mondom, hogy ez csak egy mérkőzés volt a harminc közül. Nem ezen múlik a bajnokság, de mindenki tudta, hogy miért bír kiemelt fontossággal ez a találkozó. Számomra azért volt rendkívül fontos, mert múlt héten váratlan vereséget szenvedtünk, és az üldözők gyűjtögetik a pontjaikat. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással, megnyertük a párharcokat, helyzeteket alakítottunk ki, és ami a legfontosabb: futballoztunk. Remélem, a szurkolók jól szórakoztak! Sok sikert kívánok a PMFC-nek, egy remek csapat remek szakmai stábbal és háttérrel!

 

NB III. Közép csoport 15. forduló:

Szentlőrinc SE - PMFC 2-1 (1-1)

 

Szentlőrinc SE: Hajagos - Czuczi, Havas, Keresztes, Popadic - Hleba, Kondor (Horváth, 54.)- Harsányi (Gellén, 92.), Juhász, Vajda - Tóth (Crnojacki, 83.)

Gólok: 1-0 Vajda (28.), 1-1 Németh (45.), 2-1 Kondor (50.)

 

(Cikk szerzője: Mayer András)
(Kép forrása: Robert van der Most)