A 2023-as esztendő utolsó hazai bajnokiján a Kaposvár lesz az ellenfelünk!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Repül az idő, az NB III-as szezon fele már lement, hiszen a tizenhat csapatos mezőnyben már a 16. forduló következik. A Mohács felett aratott hazai győzelem után ismét saját otthonunkban lépünk pályára, ellenfelünk szombaton (13.00) a Kaposvár lesz.

 

Az őszi szezont a második helyen zárta csapatunk az NB III. Dél-nyugati csoportjában. Az eltelt tizenöt forduló alatt egyetlen egyszer sem szenvedtünk vereséget, ami nagyon szép dolog, ugyanakkor volt három fájó pontvesztésünk: ikszeltünk a PEAC-cal, a Ferencváros II. gárdájával, valamint a Dunaújvárossal idegenben. Ezek a botlások pedig elégnek bizonyultak ahhoz, hogy ne mi zárjunk az élen, legnagyobb riválisunk, az Iváncsa ugyanis mindössze öt pontot hullajtott el a mi hatunkkal szemben!

A különbség most egy pont az Iváncsa javára, de a lényeg az, hogy a 30. fordulót követően mi álljunk az élen! Annak érdekében, hogy ez megvalósuljon, továbbra is lépésről lépésre kell haladnunk: jelen esetben szombaton hazai pályán le kell győznünk a Kaposvárt. A somogyi megyeszékhely csapatával kétszer is találkoztunk, felkészülési meccsen 2-2-t játszottunk Szentlőrincen, majd a bajnoki nyitányon 4-0-ra győztünk idegenben. Utóbbi sikerből hiba lenne kiindulni, mert a Rákóczi nem szerepel rosszul, 24 ponttal a hatodik helyen áll, és tizenöt meccsen mindössze háromszor kapott ki!

– Nagyon örülök neki, hogy a dunaújvárosi botlás után jól reagált a csapat. Az igazi arcunkat mutattuk, végig kontrolláltuk a meccset, megérdemelten nyertünk – tekintett vissza még a Mohács elleni bajnokira vezetőedzőnk, Pichler Gábor, majd az őszi szezon zárása kapcsán így folytatta: – Kettős érzéseim vannak. Önmagáért beszél, hogy tizenöt bajnokin veretlenek maradtunk, és csak háromszor döntetleneztünk. Ezzel a teljesítménnyel a világban sok helyen a tabella élén állnánk. Van azonban a mezőnyben egy hozzánk hasonlóan jól teljesítő csapat, az Iváncsa, amely most első, nekünk pedig az a célunk, hogy a bajnokság végén mögöttünk végezzen!

Szombati ellenfelünkkel, a Kaposvárral kapcsolatban szakvezetőnk elmondta, nagyon masszív, stabil csapat a Rákóczi, amely a középmezőny elejéhez tartozik. Mindössze háromszor kapott ki a szezon során: az egyik vereségét tőlünk szenvedte el, mellettünk az Iváncsa és a Ferencváros II. múlta még felül, vagyis csak az élmezőny együttesei tudták legyűrni.

– Kőkemény mérkőzésre számítok, mert egy párharcerős ellenféllel találkozunk, amely agresszív futballt játszik. A legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk: a helyzetek kialakításában még jobbnak kell lennünk, mint korábban, valamint ezek kihasználásában is nagyon hatékonyan kell dolgoznunk. A 2023-as esztendő utolsó hazai bajnokiján nem lehet más a célunk, mint domináns, jó futballal, remek teljesítménnyel megnyerni ezt a mérkőzést!

A 16. forduló programja: Szentlőrinc–Kaposvár (november 18., szombat, 13.00), Fehérvár II.–Érd, Paks II.–Bonyhád-Majos, PTE-PEAC–Mohács, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaújváros, Dunaföldvár–Iváncsa, Nagykanizsa–MTK II., Szekszárd–Ferencváros II.