A bajnokesélyes DVSC-t fogadjuk

A mezőny egyik legjobb, legerősebb csapatát, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató DVSC-t fogadjuk a Merkantil Bank Liga NB II. 37. fordulójában. Két jó hír a meccsel kapcsolatban: számunkra már nem lesz tétje, és lehetnek rajta szurkolók!

 

Több hónapos élet-halál harc után egészen furcsa lehet majd a fiúk számára, hogy felszabadultan, különösebb nyomás, teher nélkül futballozhatnak. Ezt is megértük! Csapatunk a legutóbbi fordulóban kiharcolta a bentmaradást, eldőlt, hogy a következő idényben is NB II-esek leszünk, így most már nem kell az „életünkért” harcolni.

Persze másért lehet és kell is. A győzelemért, a pontokért, a dicsőségért – hiszen ezért sportember az, aki pályára lép. Most vasárnap a DVSC érkezik hozzánk, egy olyan ellenfél, amely erősebb nálunk, fel akar jutni az élvonalba, jelenleg a második helyet foglalja el, csapatkapitánya pedig a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs. Kell ennél több motiváció?!

– Anno megmondtam, hogy negyven-negyvenegy pont kell a bentmaradáshoz – fogalmazott mosolyogva belső védőnk, Dulló Martin. – Most negyvenegynél tartunk, a célunkat elértük, de ettől függetlenül a Debrecen elleni vasárnapi meccs ugyanolyan fontos, mint az összes többi. Szeretnénk szépen befejezni a szezont, ahogy a veretlenségi sorozatunkat is folytatni akartuk Budaörsön, sajnos ez nem sikerült, 1-0-ra kikaptunk. Azt nagyon nem bánom, hogy nem az utolsó körben dőlnek el a dolgaink, mert ilyet már átéltem párszor, s tudom, hogy ilyen szituációban már nem minden a fociról szól, rengeteget számítanak a mentális tényezők.

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban örömteli információ, hogy több hónapos „böjt” után ismét ott lehetnek a lelátón szurkolóink. A belépésnek szigorú feltételei lesznek, de bízunk benne, hogy így is sokan fognak majd nekünk szorítani a DVSC ellen!

Hajrá, Lőrinc!

A 37. forduló programja (május 8–9.): Szentlőrinc–DVSC (17.00), DEAC–PMFC, Soroksár–Kaposvár, Dorog–Ajka, ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kazincbarcika–Gyirmót FC Győr, Békéscsaba–Szolnok, Csákvár–Siófok, Szombathelyi Haladás–Budaörs, Nyíregyháza–Vasas.