A bajnokesélyes MTK-t fogadjuk – mindenkitől a maximum kell!

Fotó: Kurdi József

Nagyon kemény mérkőzésekkel indítja a szezont NB II-es csapatunk, hiszen az első és a második fordulóban is olyan ellenféllel találkozunk, amely az előző idényben még az élvonalban szerepelt. Most vasárnap, az első hazai meccsünkön a bajnokság favoritját, az MTK-t fogadjuk.

 

Sokan fogalmaztak úgy, hogy a Szentlőrinc számára majd a harmadik fordulóban kezdődik el a bajnokság. Persze, van benne igazság, hogy a Gyirmót és az MTK ellen nem mi vagyunk az esélyesek, ettől függetlenül ezzel a kijelentéssel nem lehet azonosulni: az előző két szezonunk is megmutatta, hogy ebben az osztályban mindenkit le tudunk győzni, mindenkit meg tudunk lepni – ha tudásunk legjavát nyújtjuk.

Leendő ellenfelünk, az MTK kétségtelenül bivalyerős csapat, amelynek ezzel a játékoskerettel vissza is kell kerülnie az NB I-be. A fővárosiakat immár a Pakssal szép sikereket elérő Bognár György irányítja, a támadószekcióban pedig olyan futballisták szerepelnek, mint a válogatott Bognár István, Futács Márkó, Németh Krisztián, Stieber Zoltán… Nem lesz könnyű dolgunk, annyi szent. Ugyanakkor az első fordulóban a Szeged is megmutatta, hogy az MTK sem sebezhetetlen, kiélezett, kemény meccsre, nagy csatára kényszerítette a fővárosi kék-fehéreket.

Sajnos csapatunk rajtja nem sikerült fényesen, a Gyirmót otthonában 4-0-s vereséget szenvedtünk. Vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő szerint a hozzáállással semmi probléma nem volt, ugyanakkor játékosaink nem voltak elég bátrak, nem vállalták fel azokat a dolgokat, amelyekre egyébiránt képesek.

– Most az osztály egyik legkiemelkedőbb csapatával találkozunk. Mindenki tisztában van vele, milyen játékerőt képvisel az MTK, nem mi vagyunk az esélyesek, ugyanakkor az utóbbi szezonokban jó néhány meglepő eredmény született az NB II-ben. Szeretnénk mi szolgáltatni a forduló legnagyobb meglepetését! – fogalmazott Jeremiás Gergő. – Ehhez viszont az kell, hogy minden játékosunk bátran vállalja fel azt, amit tud! Szeretném viszontlátni azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk, valamint mindenkitől azt várom, hogy tudatosan cselekedjen a pályán, látsszon, hogy tudja, mit miért csinál! Megfelelően felkészültünk az MTK-ból, nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk ráncigálni az oroszlán bajszát!

Azt sem bánnánk, ha néhány szálat kitépnénk abból a bajuszból…

A vasárnapi mérkőzés 17.30-kor kezdődik a szentlőrinci sporttelepen. A játékvezető Molnár Attila lesz, segítői Máyer Gábor és Ország Péter, a tartalékjátékvezető Katona Balázs.

A 2. forduló programja: Szentlőrinc–MTK (augusztus 7., vasárnap, 17:30), HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécske, Budafok–PMFC, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás, Csákvár–Siófok, Mosonmagyaróvár–Ajka, Dorog–Gyirmót FC Győr, Békéscsaba–Kazincbarcika, ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, DVTK–Soroksár.