A célt teljesítettük: bentmaradtunk!

Bár a Budaörs elleni bajnokin 1-0-ra alulmaradtunk, a többi eredmény olyan kedvezően alakult a számunkra, hogy mégis bentmaradást ünnepelhetett NB II-es labdarúgócsapatunk! Ki gondolta volna néhány hete, hogy két fordulóval a vége előtt célba érünk?! 

 

Egyetlen pontra volt szükségünk a Budaörs elleni bajnokin, sőt, jó esetben még annyira sem: ha a kieső helyen álló Kaposvár és Kazincbarcika nem nyer, célba érünk, bentmaradunk. Egyik sem győzött, de ne szaladjunk ennyire előre!

A budaörsi bajnoki első félideje nem volt túl szórakoztató, kész szerencse, hogy kevesen látták. Alig-alig alakult ki helyzet, a házigazdák sem brillíroztak, ám egyetlen lehetőség elég volt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést: Zsidai a 30. percben talált be. A félidőig maradt az 1-0, a szünet után pedig begyújtottuk a rakétákat. A második negyvenöt perc abszolút rólunk szólt, sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél, de képtelenek voltunk a kapuba találni. A helyzeteink kimaradtak, nem mellesleg a játékvezető két esetben sem adott meg nekünk jogosnak tűnő tizenegyest – így végül egyetlen gól döntötte el a meccset.

Pont nélkül maradtunk, mégsem lógott az orrunk a mérkőzés után. Hamar megjöttek ugyanis a hírek a többi eredményről, így gyorsan kiderült, hogy vereség ide vagy oda, csapatunk már biztosan nem eshet ki, a következő szezonban is az NB II-ben szerepel! Óriási volt az öröm az öltözőben, ünnepeltek a fiúk: újoncként már két fordulóval a bajnoki zárás előtt bebiztosították a bentmaradást! Ki gondolta volna ezt mondjuk néhány héttel ezelőtt, amikor a 19., utolsó előtti helyen voltunk?!

Bravó, fiúk!

 

Budaörs – Szentlőrinc 1-0 (1-0)

Merkantil Bank Liga NB II., 36. forduló. Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 50 néző. Vezette: Gaál Ákos (Punyi Gyula, Márkus Péter).Budaörs: Szabó B. – Fényes (Gyurácz, a szünetben), Vágó, Kékesi, Czár (Pintér, 58.) – Sajbán, Petneházi, Zsidai (Horváth E., 70.), Molnár Cs. – Pethő, Molnár T. Vezetőedző: Márkus Tibor. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Keresztes, Nagy B. – Cenaj (Ujvárosi, 72.), Havas – Harsányi (Torvund, a szünetben), Fröhlich (Sili, 82.), Kapronczai (Törőcsik, a szünetben) – Mervó. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Zsidai (30.).

További eredmények: DVSC–Csákvár 4-2, Ajka–Soroksár 1-1, Kaposvár–PMFC 1-3, Siófok–Békéscsaba 1-0, Szolnok–Kazincbarcika 1-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza 3-1, Vasas–Dorog 3-0, Szombathelyi Haladás–DEAC 2-2, Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2-1.