A Dinamo Zágrábot is megjárt tehetséget szerződtettünk!

Fotó: Kovácsevics Dusán

Újabb fiatal, sokra hivatott játékos került felnőtt csapatunkhoz: Andrija Drljo az MTK-tól érkezett kölcsönbe a tavaszi szezonra. A 19 éves, a pálya mindkét szélén bevethető középpályás tagja a bosnyák U21-es válogatottnak.

A Nagykanizsa elleni felkészülési mérkőzésen már megmutatta, hogy érzi a kaput, kétszer is betalált Andrija Drljo. A mindössze 19 éves bosnyák játékos Mostarban született, a helyi klubban kezdett futballozni, majd a Siroki Brijeg utánpótlásába került. Tizenhét évesen aztán szerződtette a Dinamo Zágráb – sokat elmond róla, hogy a horvát sztárklub is látott benne fantáziát! 2020 őszén az MTK-hoz került, ahol az első szezonjában elsősorban az U19-es csapatban szerepelt, de kilenc alkalommal tagja volt az NB I-es felnőtt keretnek is, és – mindössze 18 évesen – háromszor csereként pályára is lépett az élvonalban. A 2021/2022-es idényben egyszer már kezdő volt az első osztályban, továbbá háromszor csereként állhatott be, valamint tizenkét alkalommal az NB III-as együttesben kapott lehetőséget.

Tavasszal már NB II-es csapatunkat erősíti Andrija Drljo, aki ha kihozza magából a maximumot, nem csak nekünk segíthet céljaink elérésében, a saját karrierjében is újabb szintet léphet.

– Miután az MTK-nál jelezték, hogy a több játéklehetőség miatt kölcsön szeretnének adni, jött a szentlőrinci lehetőség – fogalmazott Andrija Drljo. – Nagy örömmel jöttem ide, mert csupa jót hallottam erről a klubról, és amióta itt vagyok, érzem is, hogy jó helyre kerültem. Nagyon jól fogadtak a srácok, remek a hangulat, jó embereket ismertem meg. Új kihívásként élem meg ezt a helyzetet: szeretnék minél többet játszani, hogy fejlődhessek, s ezáltal még magasabb szintre léphessek! Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy még jobb legyek!

Klubunk nagyon jó kapcsolatot ápol az MTK-val, ennek köszönhető, hogy a legutóbbi két szezonban több tehetséges fiatal is érkezett hozzánk kölcsönbe a kék-fehérektől. A legújabb fecske most Andrija Drljo.

– A karrierje most olyan stádiumban van, tagja az U21-es bosnyák válogatottnak, és már az NB I-ben is játszott, hogy játékpercekre van szüksége annak érdekében, hogy tovább fejlődjön – fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Nem öt-tíz, hanem lehetőség szerint kilencven percek kellenek neki megfelelő színvonalon. Mi szerettük volna a sorainkban tudni, hiszen a pedigréje alapján biztosan tud nekünk segíteni, az MTK pedig nyitott volt erre a lehetőségre, amit ezúton is köszönünk! Megjárta a horvát élklubot, a Dinamo Zágrábot, bajnok lett az MTK U19-es csapatával, emellett pályára lépett az ifjúsági BL-ben is, vagyis fiatal kora ellenére már elég gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Nagyon örülök neki, hogy nyárig nálunk lesz, gólokkal, gólpasszokkal segíthet nekünk céljaink elérésében, ő pedig fejlődhet, aminek köszönhetően a nyáron szintet léphet.

S hogy mire számíthatunk Andrijától a pályán? Sportszakmai igazgatónk véleménye szerint a pálya mindkét szélén bevethető dinamikus, lendületes játékos, aki folyamatosan a kaput támadja, góllövésre törekszik. Rendkívül technikás, kreatív futballista, aki az egy-egy elleni játékban kimagasló, ráadásul mindkét lábával jól bánik a labdával!

Kiváló tavaszi szezont kívánunk neked szentlőrinci színekben, Andrija!