A dunaszerdahelyi DAC-ot és a Fradit is megjárta új kapusunk

Új kapust szerződtettünk NB II-es csapatunkhoz: Prokop Rostislav legutóbb bajnok lett az Iváncsával, a pályafutását a dunaszerdahelyi DAC-nál kezdte, és megfordult a Ferencvárosnál is.

 

A felvidéki Prokop Rostislav a dunaszerdahelyi DAC-ban ismerkedett meg a futballal (eleinte belső védőként), majd onnan a Slovanhoz került, aztán a cseh Sigma Olomouc együttesében folytatta pályafutását. Ezt követően jöttek a magyar „állomások”: szerződtette a Ferencváros, ahol az U21-es és az NB III-as csapatnál számítottak rá, a felnőtt mezőnyben viszont már a SZEOL játékosaként mutatkozott be, az NB II-ben léphetett pályára. A szegediektől az Iváncsához igazolt, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt első szezon után a másodikban NB III-as aranyérmet ünnepelhetett.

– A csapat azonban nem vállalta a feljutást, így többedmagammal úgy döntöttünk, hogy távozunk, mert magasabb osztályban szeretnénk futballozni – fogalmazott a 25 éves kapus. – Nagyon örültem annak, hogy megkeresett az NB II-es Szentlőrinc, mert ismerem a közeget, a csapatkapitány, Harsányi István az egyik legjobb barátom, Hajagos Tomival pedig a Fradiban két évig csapattársak voltunk, jól kijöttünk! És persze nagyon szimpatikusak voltak azok az elképzelések, amelyeket a sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar felvázolt. Éppen ezért nem sokat hezitáltam, hamar megegyeztünk a közös folytatásról. Természetesen szeretnék minél többet védeni Szentlőrincen, és jó teljesítménnyel akarok hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat ismét bentmaradjon az NB II-ben, és minél előrébb végezzen a tabellán.

Az előző szezonnak három kapussal vágtunk neki, közülük Slakta és Pacéka távozott. Hajagos mellé mindenképpen szerettünk volna egy olyan vetélytársat igazolni, aki egészséges versenyhelyzetet teremt, hiszen ebből csak profitálhat a csapatunk.

– Az NB II. feszített tempója, a sok mérkőzés mindenképpen szükségessé teszi, hogy két olyan kapus álljon rendelkezésre, akiktől nagyon jó teljesítmény várható – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Prokop Rostislavot tizenhét éves kora óta ismerem, azóta folyamatosan figyeltem a pályafutását. Nagyon jó képességekkel megáldott kapus, és ami nálunk továbbra is rendkívül fontos, mindez kiváló személyiséggel párosul! Legutóbb az Iváncsával bajnok lett az NB III-ban, folyamatosan és jól védett, van már NB II-es tapasztalata is, vagyis olyan hálóőr, aki még fiatal, de már kellő rutinnal van felvértezve. Amikor kiderült, hogy szükségünk lesz egy kapusra, ő volt az első számú jelölt, nagyon örülök neki, hogy gyorsan megegyeztünk, és hogy nálunk folytatja a pályafutását!

Sok sikert szentlőrinci színekben, Rostislav!