A Gárdony elleni bajnokival zárjuk az erőltetett menetet

Fotó: Kurdi József

Szombaton még a kupában volt jelenése felnőtt csapatunknak, holnap pedig ismét bajnokin lépnek pályára a fiúk: a Gárdonyt fogadjuk. Két veretlen együttes csap össze, bízunk benne, hogy a meccs után már csak mi mondhatjuk ezt el magunkról.

 

A 2023/2024-es szezon július 30-án kezdődött az NB III. Dél-nyugati csoportjában, s most, augusztus végén az ötödik fordulóban lép majd pályára csapatunk. Közben lejátszottunk két Magyar Kupa-mérkőzést is, vagyis egy hónap leforgása alatt hét tétmeccs lesz a lábakban.

– Az erőltetett menet végénél járunk, a hetedik meccsünkre készülünk. Mivel vannak sérültjeink, nem úgy tudtunk eddig rotálni, nem úgy forgattuk a csapatot, ahogy terveztük – fogalmazott Pichler Gábor vezetőedző, hozzátéve, hogy a szombati, Csepelen sikerrel megvívott kupacsata után a rendelkezésre álló rövid idő alatt is próbálták megfelelően regenerálni, frissíteni a játékosokat. – Néhányan visszatérhetnek a kisebb-nagyobb sérülésük után, de a keretünk még így sem teljes, így sem ideális.

A Gárdony elleni hazai bajnoki azonban nem vár, holnap délután a rendelkezésre álló játékosoknak kell olyan teljesítményt nyújtaniuk, ami elég a győzelemhez. Érdekesség, hogy két olyan csapat találkozik egymással, amelyek veretlenek négy fordulót követően: mi három győzelemmel és egy döntetlennel az élen állunk, leendő vendégeink pedig egy győzelemmel és három iksszel a nyolcadikak.

– Feltérképeztük a Gárdonyt, a látottak alapján olyan csapatról van szó, amely próbálja játszani a futballt, a labda birtokában igyekszik építkezni. Leendő ellenfelünk sok gólt szerez, ugyanakkor sokat is kap, vagyis hátul sebezhető. A legutóbbi két mérkőzésünkön volt egy-egy olyan félidőnk, amelyeken a teljesítményünk elmaradt az elvárttól, ezt mindenképpen rendeznünk kell, ilyesmit a folytatásban nem engedhetünk meg magunknak! A labda birtokában gyorsabban, dinamikusabb kell játszanunk, a támadó zónában jó döntéseket kell hoznunk, védekezésben pedig fegyelmezettebbnek és agresszívebbnek kell lennünk! Ha ezeket a dolgokat megvalósítjuk, jó esélyünk lesz a győzelemre, márpedig az a célunk, hogy jó játékkal és újabb sikerrel örvendeztessük meg szurkolóinkat – mondta vezetőedzőnk.

Bízunk benne, hogy holnap délután szurkolóink is hozzáteszik a magukét, és segítenek kiharcolni a negyedik bajnoki győzelmünket!

Az 5. forduló programja: Szentlőrinc–Gárdony (augusztus 30., szerda, 17.30), Érd–Dunaföldvár, Kaposvár–Nagykanizsa, Mohács–Paks II., Dunaújváros–Szekszárd, Iváncsa–Ferencváros II., MTK II.–Bonyhád-Majos, Fehérvár II.–PTE-PEAC.