A Gyirmót FC Győr otthonában kezdjük az új szezont

Fotó: Kurdi József

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as idényének sorsolását. Első csapatunk az OTP Bank Ligából visszatérő Gyirmót FC Győr együtteséhez látogat az új szezon első fordulójában.

 

Izgalmasan fog indulni NB II-es csapatunk számára a harmadik másodosztályú szezon, hiszen az első két fordulóban egyből az NB I-ből visszaeső Gyirmót FC Győrrel és az MTK Budapesttel találkoznak labdarúgóink (előbbi összecsapás idegenben kerül megrendezésre, amíg az utóbbinak mi fogunk otthont adni). A hazai meccseink idén már mind a Szentlőrinc SE Sporttelepen fognak megrendezésre kerülni.

Baranya megye két másik csapata, a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny is belevág a 2022/2023-as évadba: a pécsiek a Békéscsabát fogadják július 31-én, amíg a mislenyi alakulat a Soroksárhoz látogat az első fordulóban. Rendhagyó lesz az idei Merkantil Bank Liga, hiszen nem mostanában fordult elő, hogy három baranyai klub képviselteti magát a magyar labdarúgó másodosztály küzdelmeiben.

 

 

A Merkantil Bank Liga 1. forduló párosításai (2022. július 31.):

MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Gyirmót FC Győr – Szentlőrinc
Kolorcity Kazincbarcika SC – Dorogi FC

PMFC – Békéscsaba 1912 Előre

FC Ajka – Budafoki MTE

Tiszakécskei LC – Credobus Mosonmagyaróvár

Soroksári SC – HR-Rent Kozármisleny

BFC Siófok – DVTK

Szombathelyi Haladás – Aqvital FC Csákvár

ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC

 

A teljes sorsolás ide kattintva érhető el, valamint az hétvége folyamán weboldalunkon is megtalálható lesz. A kezdési időpontok a jövő héten válnak hivatalossá a Magyar Labdarúgó Szövetség által.