A hat gól már most megvan, pedig csak novembert írunk

Bár NB II-es felnőtt csapatunkhoz előszeretettel szerződtetünk fiatal, ambiciózus játékosokat, a nyári igazolásaink közül egy rutinos, öreg motoros is telitalálatnak bizonyult. Grumics Miroszláv esetében igaz a tétel, miszerint nem csak a kor számít: 37 évesen is húzóemberünk. S hogy ki a kedvenc játékosa, az is kiderül!

 

Az előző szezonban még a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosa volt, ahol úgy tervezték, hogy addig játszik, amíg bírja, majd más munkakörben kezd el dolgozni a klubnál. Nem így alakult, a nyáron távozott, s miután nem igazán kapkodtak egy 37 éves csatár után, úgy tűnt, befejezi a pályafutását. Ám jött klubunk tulajdonosa, szakosztályvezetője, Kovácsevics Csaba, aki régóta kiváló kapcsolatot ápol a szerb támadóval, s aki úgy gondolta, tud még segíteni a rutinos támadó.

Nagyon jól gondolta! Grumics a szezon elejétől kezdve csapatunk egyik húzóembere, hat bajnoki góljával a legeredményesebb játékosunk. Nem mellesleg: nem csak egy félidős, csereként bevethető spíler! Bírja a strapát, simán végigdarál egy teljes meccset, ha arról van szó, nem csoda, hogy tizenöt bajnokinkból tizennégyen kezdő volt, tehát abszolút élvezi a szakmai stáb bizalmát. Érdemes megjegyezni: Szegeden az előző szezonban harminchat meccsből csak húszon volt kezdő, tizenegyszer csereként vetették be, így jutott hat gólig. Ugyanitt tart nálunk is, de még csak novembert írunk…

– Természetesen nagyon jólesett, hogy hívott a Szentlőrinc, én pedig azért mondtam igent, mert úgy éreztem, egy ilyen csapatnál, ahol sok a fiatal, biztosan tudok még segíteni a tapasztalatommal – fogalmazott Grumics. – Jól döntöttem, mert nagyon jól érzem magam, remek közegben, kiváló szakmai munka mellett dolgozunk. Én pedig jó passzban vagyok, ami elsősorban annak köszönhető, hogy mindig figyeltem arra, hogy sportemberhez méltó életet folytassak. Úgyhogy nem az a lényeg, hogy hány éves az ember, nem a kor számít!

Ha már itt tartunk, megjegyeztük, hogy Zlatan Ibrahimovics 40 évesen még a világ egyik legerősebb bajnokságában, az olasz élvonalban egy topcsapat, az AC Milan játékosa. Nagyon beletrafáltunk!

– Ő az egyik kedvencem, nagyon szeretem a stílusát, a karakterét! Látszik, hogy délszláv játékos, mindig győzni akar, igazi vezér a pályán. Aki nem akar mindig nyerni, az ne is legyen sportoló!

Az őszi szezon során nem panaszkodhattunk, csapatunkon, játékosainkon mindig látszott a győzni akarás. Az, hogy ebből nem lett mindig három pont, nem baj, hiszen nem lehet megnyerni minden meccset, ilyen a sport. A Szentlőrinc tizenöt fordulót követően húsz ponttal a tizenegyedik helyen áll, vagyis a középmezőny tagja.

– Nem nagyon ismertem a csapatot, amikor idejöttem, a nyáron nagy volt a játékosmozgás, sokan távoztak és sokan érkeztek. Úgyhogy ennek fényében abszolút jó eredmény az, amit eddig elértünk. A célunk a bentmaradás, de úgy gondolom, a Szentlőrinc van olyan erős, hogy a középmezőnyben végezzen.

Grumics több mint tíz éve légióskodik már Magyarországon, jó néhány klubnál megfordult: játszott a Kaposvárban, a PMFC-ben, Diósgyőrben, Kisvárdán, Kozármislenyben, volt a Szombathelyi Haladás, a ZTE és a Szeged játékosa is. Miközben ő itt harcol az ellenfelek védőivel, családja a szerbiai otthonukban, Kulán él.

– A feleségem, Ivana, valamint a két lányom, a tizenhárom éves Elena és a nyolc éves Iskra természetesen nagyon hiányzik. Épp ezért, amikor csak tehetem, megyek haza hozzájuk! Szerencsére Kula nincs messze, körülbelül két óra alatt otthon is vagyok! – mesélte csatárunk.

Bízunk benne, hogy segítségével a szezon további része is legalább olyan sikeres lesz NB II-es csapatunk számára, mint az eddigi. Aztán jöhet a következő idény, talán ismét Grumiccsal a keretünkben: ha Ibra bírja 40 évesen a Serie A-ban…