A hazai siker után most idegenben akarunk győzni

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC vendége lesz NB II-es csapatunk: bízunk benne, hogy idegenben is sikeresek leszünk, és megszerezzük tavaszi harmadik győzelmünket.

 

Nagy kő esett le a múlt vasárnap a szívekről: végre nyertünk hazai pályán! Sokat kellett várni erre a sikerre, hiszen azelőtt október végén szereztünk három pontot saját otthonunkban, ezért kétségtelenül nagyon fontos volt számunkra a Csákvár felett aratott győzelem.

Ennek köszönhetően, remélhetőleg, helyrebillent a játékosok önbizalma, és mindenki kellő hittel és akarattal vág neki a folytatásnak. A győzelemmel feljöttünk a 16. helyre, ami azt jelenti, hogy mindössze egy lépcsőfok választ el már csak minket a biztos bentmaradást érő pozíciótól: a 15. Csákvár és a 14. Siófok is csak két pontra van tőlünk (31, ill. 33).

Leendő ellenfelünk, a Nyíregyháza pedig háromra, szerencsére fordított előjellel, vagyis a Spartacus kevesebbet gyűjtött, mint mi. Elképesztően rossz passzban van a 28 ponttal 18. helyen álló nyírségi együttes, nyolc bajnoki óta nyeretlen (legutóbb január végén a Haladás otthonában győzött 1-0-ra), ezalatt mindössze három pontra volt képes. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a legutóbbi forduló előtt végrehajtott edzőváltásnak pozitív hatása volt, az MTK nagyon nehezen gyűrte le (2-1) a bátran és keményen küzdő Nyíregyházát.

– A Csákvár elleni győzelemnek köszönhetően természetesen lényegesen jobb hangulatban telt a hét, mint az előzőek – fogalmazott vezetőedzőnk, Domján Attila. – Az előttünk álló meccs kapcsán meg kell jegyezzem, nem téveszt meg bennünket a Nyíregyháza jelenlegi helyezése: a keretük erőssége és az anyagi lehetőségeik alapján jóval előrébb kellene tartaniuk. Szervezett csapattal találkozunk majd, amely fizikálisan nagyon jól néz ki. Tisztességesen felkészültünk, szeretnénk folytatni a pontszerzést, ami egyrészt azért lenne fontos, mert például a Spartacus nem jöhetne fel ránk, másrészt akár a vonal fölé is kerülhetnénk. Ugyanolyan lelkes, harcos futballra lesz szükség, mint amilyet a Csákvár ellen nyújtottunk, emellett fizikálisan fel kell vennünk a versenyt a hazaiakkal: a centikben és kilókban megmutatkozó előnyüket motivációval, lelkesedéssel kompenzálhatjuk.

A két csapat összesen ötször találkozott eddig egymással, szentlőrinci szemszögből a mérleg egy győzelem, két döntetlen, két vereség, a gólkülönbség 5-6. Az őszi mérkőzésen, október elején mi nyertünk 2-1-re, Novák Csanád góljára Szabó Máté és Rétyi Róbert válaszolt.

2020/2021: Szentlőrinc–Nyíregyháza 1-2, Nyíregyháza–Szentlőrinc 0-0

2021/2022: Szentlőrinc–Nyíregyháza 2-2, Nyíregyháza–Szentlőrinc 1-0

2022/2023: Szentlőrinc–Nyíregyháza 2-1

 

A 30. forduló programja: Nyíregyháza–Szentlőrinc (április 9., vasárnap, 16.00), Siófok–Kazincbarcika, Soroksár–PMFC, HR-Rent Kozármisleny–Budafok, Tiszakécske–Ajka, Csákvár–Dorog, Mosonmagyaróvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, DVTK–Békéscsaba, Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC Győr, ETO FC Győr–MTK.