A hőség ellenére is jól dolgoztak a fiúk

Több mint egy hete készül már NB II-es felnőtt csapatunk a 2021/2022-es szezonra. Az első felkészülési mérkőzésünk sajnos elmaradt, jövő héten legalább egy, de inkább kettő szerepel a programban.

 

Egy percig sem irigyeltük a srácokat az utóbbi napokban. Csapatunk múlt hét szerdán kezdte meg a felkészülést a következő szezonra – azon a héten jobbára a rávezetésen volt a hangsúly. Ezen a héten azonban már belevágtunk a kemény munkába, amit nem volt könnyű elviselni a rekkenő hőségben.

– Nagyon meg vagyunk elégedve az első „éles” héttel, mert a nagy meleg ellenére remekül álltak a munkához a fiúk – mondta vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Persze mi is igyekeztünk alkalmazkodni a helyzethez, ezért a megszokotthoz képest délelőtt korábban, délután pedig később edzettünk, hogy elkerüljük a forróságot, ráadásul próbáltunk nem túl hosszú tréningeket tartani. Elsősorban az állóképesség helyretételén volt a hangsúly, úgy érzem, amit elterveztünk, mindent el tudtunk végezni!

Csapatunk szombati programjában felkészülési mérkőzés szerepelt a Kaposvár ellen, sajnos a somogyiak pénteken lemondták a találkozót. Másik ellenfelet nem tudtunk találni ilyen rövid idő alatt, így aztán egymás közötti játékkal helyettesítettük az összecsapást – jól sikerült, jó iramú meccset játszottak a fiúk.

Ami a keretet illeti: a csapat még nem állt össze teljesen a következő idényre, ahogy Marián Sluka fogalmaz, elég sok még az üres hely. Új igazolásaink, Németh Márk, Tamás László és Prokop Rostislav már a többiekkel készülnek, akadnak próbajátékosok is, és akadnak olyanok is, akikkel már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk.

– Továbbra is olyan játékosokat szeretnénk szerződtetni, akik azonosulni tudnak a stratégiánkkal. A vasárnap most szabad, a jövő héten hétfőtől folytatjuk a kemény munkát, pénteken pedig a tervek szerint edzőmeccset játszunk a Budafokkal Harkányban. Miután a Kaposvár elleni mérkőzés elmaradt, igyekszünk még egy találkozót beiktatni, elképzelhető, hogy kedden vagy szerdán pályára lépünk egy román első osztályú csapattal szemben, a helyszín azonban egyelőre kérdéses.

Jó munkát, fiúk! Hajrá Lőrinc!