A játék megfelelő volt, az eredményesség elmaradt

Nem sikerült javítania B csapatunknak, a Mozsgó-Szentlőrinc II.-nek a PEAC otthonában az első fordulós vereség után. Búslakodás helyett viszont jobb előre tekintenünk, mert jó hosszú még az őszi szezon.

 

Szakadó esőben és a nyárhoz mérten igen hidegben futballoztak ifjoncaink a PEAC elleni megyei I. osztályú bajnokin. Az időjárási körülmények ellenére jól játszottunk, de magas labdabirtoklásunk nem volt elegendő a sikerhez. 

Problémás volt a helyzetkihasználásunk és a mérkőzés végéhez közeledve egyre több helyezkedési hibát vétettünk – mindez megbosszulta magát. A PEAC a kezdetektől fogva mélyen és kompaktan védekezett, kontrákra rendezkedtek be, melyet több ízben sem tudtunk levédekezni. 

Higgadt ellenfelünk a második játékrész utolsó húsz percében roppant mód fellelkesedett, látván, hogy nem tudjuk lezárni a mérkőzést 2-1-es vezetésünknél – rengeteg ordító ziccert puskáztunk el. 

Két visszatámadás elég volt az egyetemisták részéről, hogy ne csak az eredményt fordítsák meg egyhamar, de lélektanilag is feje tetejére állítsák a találkozót.

Fiataljaink minden bizonnyal levonták a tanulságot ebből a mérkőzésből is, s a jövőben kettőzött erővel fognak tenni azért, hogy a dominanciából és jó játékból pozitív végeredmény is kerekedjen.

 

PTE PEAC – Mozsgó-Szentlőrinc II. 3-2 (1-1) 

PTE PEAC: Házenauer M. – Hazenauer K., Grassy (Magyar), Rácz, Miltner – Gelencsér B., Gelencsér G. – Nidermayer, Jeránt (Gál), Hergenrőder – Wieland (Bayer). Vezetőedző: Lőrinc Antal. Mozsgó-Szentlőrinc II.: Rátkai – Basics (Molnár), Simon, Hesz, Pataki – Cenaj – Maduka (Pretzl), Török, Hajnal – Slavonics – Tóth (Vörös). 

Gólszerzők: Gelencsér G. (13.), Miltner (73., 77.), ill. Török (23., 53.)

 

Ne csüggedjünk. Jövő hét vasárnap (szeptember 5-én) 17:00-kor újra idegenben, Sellyén lépünk pályára, ahol már tényleg nincs mese, győzni kell, könyörtelenül!