A jó játékhoz végre jó eredmény is párosult

Bravúr ez a javából: NB II-es csapatunk megkaparintotta a három pontot annak a Békéscsabának a vendégeként, amely a forduló előtt a negyedik helyen tanyázott. Bravó, fiúk!

 

Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, megérte! Miután Szentlőrinc és Békéscsaba között több mint 300 kilométer a távolság, már szombaton útra kelt csapatunk, hogy vasárnap kipihenten, frissen léphessen pályára az eddig nagyon jól szereplő ellenfél otthonában.

Az első húsz perc eseménytelenül csordogált, a folytatásban azonban egyre inkább mi voltunk aktívabbak, a mi akaratunk érvényesült. Még nem telt el fél óra a mérkőzésből, amikor Fröhlich Roland révén vezetést szereztünk. Mindez természetesen felébresztette a hazaiakat, pörgősebb és keményebb lett a meccs, s az első félidő hajrájában bizony forró pillanatokat éltünk át – ám átvészeltük kapott gól nélkül.

A második félidőt pedig álomszerűen kezdtük, hiszen Nikic Nemanja megduplázta az előnyünket, majd mielőtt még a Békéscsaba feleszmélhetett volna, Torvund Alexander eldöntötte a mérkőzést. Ezúttal végig nagyon jól koncentráltunk, kisebb megingásaink voltak csupán, a helyzeteinket jól értékesítettük, ennek köszönhetően pedig magabiztosan nyertünk – a forduló egyik legnagyobb meglepetését szerezve!

Győzelmünkkel elmozdultunk a kieső pozícióból, igaz, az ugyanannyi ponttal mögöttünk lévő ETO FC Győr egy meccsel kevesebbet játszott. De pillantsunk csak előre: a 16. helyezett Siófoknak is 14 pontja van, a 12. pozícióban lévő Szeged-Csanád Grosics Akadémia pedig csak hárommal gyűjtött többet nálunk!

Gratulálunk, fiúk!

 

 

Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc 0-3 (0-1)

Labdarúgó NB II., 13. forduló. Békéscsaba, 830 néző. Vezette: Nagy Norbert. Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Fazekas, Farkas, Babinyecz – Kitl, Horváth P., Kovács Á. T. – Pilán (Váradi, 62.), Hodonicki – Pantovic, Máris (Kasik, 80.). Megbízott edző: Tököli Attila. Szentlőrinc: Hajagos – Havas, Dulló, Keresztes, Molnár – Kapronczai, Nikic, Hleba (Lehoczky, 80.), Fröhlich (Vajda, 80.) – Harsányi (Nagy B., 68.), Torvund (Cenaj, 80.). Vezetőedző: Sluka Marián.

Gólszerzők: Fröhlich (29.), Nikic (54.), Torvund (63.).

 

További eredmények: PMFC–Gyirmót FC Győr 1-0, Soroksár–Szolnok 2-0, Dorog–Siófok 1-2, DEAC–Csákvár 1-2, Kaposvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2, Ajka–Vasas 1-2, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 0-1, Nyíregyháza–DVSC 1-1.