A jó teljesítmény nem lesz elég, kiválót kell nyújtanunk vasárnap!

A bajnoki címre hajtó, jelenleg a tabella második helyén álló DVTK vendége lesz vasárnap délután NB II-es csapatunk, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, nem mi leszünk az esélyesek. De ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk győzni Miskolcon!

 

A nagyon remélt három pont helyett meg kellett elégednünk eggyel a legutóbbi bajnokinkon, miután hazai pályán 1-1-re végeztünk a HR-Rent Kozármisleny ellen. Ennek az eredménynek nem igazán örültünk a megyei derbin, most vasárnap azonban egyáltalán nem bánnánk, ha ugyanezt érnénk el.

A 28. fordulóban ugyanis pokoli nehéz mérkőzés vár ránk, a bajnoki címre törő, jelenleg a tabella második helyén álló DVTK vendégei leszünk. Leendő ellenfelünk nagyon magabiztosan menetel az élvonal felé, s a múlt héten még éllovasként nézett vissza a mezőnyre – hétfőn azonban 4-2-es vereséget szenvedett az MTK-tól, ami miatt a két csapat helyet cserélt. A bajnoki pofon miatt most biztos nagyon igyekezni fog Kuznyecov Szergej együttese, Miskolcon be akarja majd gyűjteni a három pontot.

Bár nem mi leszünk az esélyesek, mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez ne sikerüljön a DVTK-nak. A helyzetünk nem könnyű, ugyanis a múlt hétvégén elveszítettük tapasztalt középpályásunkat, Hursán Györgyöt, aki térdszalagszakadást szenvedett, ráadásul bokasérülés miatt kidőlt Kesztyűs Máté is.

– A fiúk jól dolgoztak a héten, elvégeztük a tervezett munkát – fogalmazott vezetőedzőnk, Domján Attila. – Leendő ellenfelünk, a DVTK csapatként és az egyéni képességeket illetően is kiemelkedik a mezőnyből, a feljutását véleményem szerint semmi sem veszélyezteti. Ugyanakkor azért utazunk el Miskolcra, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát! Elmondtam a fiúknak, ehhez a jó teljesítmény nem lesz elég, kellenek a kiváló egyéni produkciók is. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, lényegesen többet kell majd birtokolnunk a labdát, mint tettük azt a Kozármisleny elleni meccs második félidejében, mert az biztos, hogy kibekkelni nem lehet ezt az előttünk álló bajnokit.

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, a jelenlegi szezonban ősszel emlékezetes mérkőzésen legyőztük a DVTK-t hazai pályán, az előző idényben azonban mindkétszer kikaptunk a diósgyőriektől.

2021/2022-es szezon: Szentlőrinc–DVTK 1-2, DVTK–Szentlőrinc 1-0.

2022/2023-as szezon: Szentlőrinc–DVTK 2-0.

 

A 28. forduló programja: DVTK–Szentlőrinc (március 19., vasárnap, 15.00), Csákvár–MTK, Nyíregyháza–Gyirmót FC Győr, Szombathelyi Haladás–PMFC, Siófok–Ajka, Soroksár–Tiszakécske, Mosonmagyaróvár–Békéscsaba, Budafok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, ETO FC Győr–Kazincbarcika, HR-Rent Kozármisleny–Dorog.