A kihagyott büntetővel a víz alá nyomtuk magunkat

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az első félidő hajrájáig nem volt semmi probléma a Siófok elleni hazai bajnokinkon, ám ekkor büntetőt hibáztunk, ami padlóra küldte a csapatunkat. A vendégek három góllal elhúztak, amire csak az utolsó pillanatokban tudtunk eggyel válaszolni. Benne vagyunk a slamasztikában.

 

Aki nehéz helyzetben van, annak élnie kell minden adódó lehetőséggel. Bíztunk benne, hogy a Siófok elleni hazai bajnokin jó eredményt érünk el, és az első félidő hajrájához érve úgy tűnt, előnybe is kerülhetünk. Büntetőhöz jutottunk ugyanis, amit Rétyi Róbert végzett el a 36. percben – ahelyett azonban, hogy örömünkben egymás nyakába borultunk volna a lelátón, jött a bosszankodás, mert Winter kapus nagy bravúrral védett. Nem hittük el, hogy ez megtörténhet, hiszen zsinórban három tizenegyest hagytunk ki, egyet a Nyíregyháza ellen idegenben, egyet az ETO ellen otthon, és ugye egyet most.

Ahogy az előző két meccsen, úgy ezen a találkozón is sokba került ez nekünk. Pár perc telt csak el, s ahelyett, hogy 1-0-t mutatott volna az eredményjelző, 0-2-re állt a meccs! A vendégek ugyanis kihasználták azt a rövidzárlatot, amit az elhibázott büntető okozott nálunk, és két perc alatt lőtt két góllal a padlóra küldtek bennünket.

A szünetben hármat is cserélt vezetőedzőnk, Domján Attila – tényleg nem volt mire várni. Majdnem be is jött a húzás, a második félidő első öt percében ugyanis simán egyenlíthettünk volna, de ahogy eddig, úgy most sem tudtuk a kapuba gyömöszölni a labdát. A Siófok hamar rendezte a sorait, ami aztán olyannyira jól sikerült, hogy a 75. percben újabb gólt szerzett, ami megpecsételte a sorsunkat (0-3). A folytatásban még mindent megtettünk azért, hogy szorossá tegyük a találkozót, és Grumics révén a szépítés össze is jött, de arra nem volt esélyünk, hogy istenigazából megszorongassuk a Siófokot: a végeredmény 1-3 lett.

A mérkőzés során a forduló eredményei miatt többször is kieső helyre csúsztunk, de végül visszakapaszkodtunk a 18. pozícióba. A HR-Rent Kozármisleny ugyanis kétszer is egyenlített a DVTK elleni meccsén, s amikor döntetlenre állt, megelőzött minket, ám a diósgyőriek a 90. percben begyötörték a győztes gólt.

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 33. FORDULÓ:

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M. (Nagy Zs., a szünetben), Keresztes, Tamás L., Erdélyi (Pintér, 76.) – Papp (Lénárt, a szünetben), Havas, Daróczi, Kesztyűs (Grumics, 69.) – László D., Rétyi (Novák Zs., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila

BFC Siófok: Winter – Vágó, Horváth M., Debreceni – Major (György N., 88.), Varjas (Nemes, 88.), Kerezsi (Nyitrai, 80.), Szakály A., Varga B. – Dénes Cs. (Hegedűs, 63.), Farkas B. (Polényi, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerzők: Grumics (90.), ill. Dénes Cs. (43.), Farkas B. (45.), Kerezsi (75.)

 

Percről percre:

10. perc: Rétyi kapott kiváló indítást, nyargalhatott a kapu felé, ám amikor lövésre készült, utolérték, és végül odalett a helyzet.

19. perc: Rétyi adott balról laposan középre, az üresen álló László Dávid már emelte a lábát, hogy a kapuba lőjön, de az utolsó pillanatban egy siófoki védő szögletre mentett.

20. perc: Majdnem előnybe kerültek a vendégek: egy jobbról érkező beívelést követően Kerezsi 8 méterről szabadon fejelhetett, a labda a bal kapufa tövéről perdült Prokop kezébe.

23. perc: Ezúttal balról jött a beadás, a berobbanó Major pedig gyakorlatilag fejbe fejelte a gólvonalon álló Tamás Lászlót, a labda a felső léc fölött perdült ki szögletre.

33. perc: Papp tette a bal lábára a labdát, majd 18 méterről a jobb alsót célozta meg, Winter azonban résen volt.

36. perc: László Dávidot buktatta Szakály a 16-oson belül, Molnár játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest Rétyi végezte el, aki a jobb alsóba szánta a labdát, ám Winter ezt megérezte, és nagy vetődéssel hárított.

44. perc: Varjas passzolta balról középre a labdát, a jó ütemben érkező Dénes Csanád pedig 9 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

45. perc: Ezúttal Kerezsi adott be, Farkas Balázs pedig a kapu jobb oldalába vágta a labdát (0-2).

46. perc: Erdélyi hajszálpontos bal oldali beadása után Novák Zsombor csúsztatta kapura a labdát, ami sajnos pont középre ment, így Winter védett.

49. perc: Novák Zsombor továbbított a bal oldalon felfutó Daróczihoz, aki 16 méterről a bal alsót vette célba – fél métert tévedett.

57. perc: László Dávid buktatásáért szabadrúgás járt 24 méterre a kaputól. A lehetőséget a sértett próbálta gólra váltani, a léc alá tartó labdát azonban Winter szögletre ütötte.

60. perc: Kesztyűs adott kiváló labdát Novák Zsombornak, akinek a lövését blokkolták, az egyik siófoki védő mintha kézzel is beleért volna a labdába, ám nem jött újabb büntető.

67. perc: Erdélyi bedobása után a védők kifejelték a labdát, ami pont Havashoz került, középpályásunk nem teketóriázott, rádőlt, s 16 méterről nem sokkal durrantott a kapu fölé.

75. perc: Daróczi és Keresztes zavarták egymást, a vendégek megszerezték a labdát, Farkas Balázs jó ütemben ugratta ki Kerezsit, aki először Prokopba lőtt, másodjára azonban nem hibázott (0-3).

84. perc: Hegedűs lőtt 7 méterről nem sokkal a bal alsó mellé.

90. perc: Novák Zsombor lövése után a bal alsóba tartott a labda, ám Vágón megpattant, így nem jutott el a kapuig.

91.perc: Egy jobb oldalról érkező beadás után Grumics 11 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-3).

 

A 33. forduló további eredményei: HR-Rent Kozármisleny–DVTK 2-3, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-0, Békéscsaba–ETO FC Győr 2-0, Kazincbarcika–Ajka 1-0, Gyirmót FC Győr–Tiszakécske 1-0, Dorog–Szombathelyi Haladás 1-4, Budafok–Nyíregyháza 0-0, Mosonmagyaróvár–Csákvár 3-2.

A 33. forduló további mérkőzései: MTK Budapest-Soroksár (április 24., hétfő, 20:00, élőben az M4 Sport csatornán)