A kupában nincs lehetetlen, jöhet a Puskás Akadémia!

Jó kis erőfelmérő előtt áll csapatunk: élvonalbeli ellenféllel találkozunk a MOL Magyar Kupában, szerdán (12:30) a Puskás Akadémiát fogadjuk Kozármislenyben.

 

 

A hangulatra most nem lehet panasz NB II-es felnőtt csapatunknál. A Békéscsaba elleni idegenbeli bajnoki győzelem nagyon jót tett a lelkeknek, mindenkinek hitet, önbizalmat adott a folytatásra.

A vasárnap délutáni mérkőzés, majd az azt követő hosszú utazás sokat kivett csapatunkból, de nincs mese, szerdán ismét fel kell pörögni. Ezúttal a Magyar Kupában lesz jelenésünk, a legjobb 32-be jutásért NB I-es ellenféllel, a Puskás Akadémiával nézünk majd farkasszemet. A leendő vendégek a középmezőnyhöz tartoznak az élvonalban, kilenc ponttal a hetedik helyen állnak, s eddig egyszer sem ikszeltek: vagy nyertek, vagy kikaptak. Bízunk benne, hogy szerdán utóbbi következik be…

– Szeretnénk jól szerepelni a Magyar Kupában, így biztosan nem feltett kezekkel megyünk majd ki a pályára – mondta 32 éves középpályásunk, Fröhlich Roland, aki közel százszor szerepelt az első osztályban. – Győzelemre játszunk a Puskás Akadémia ellen is, meglátjuk, hogy mire leszünk képesek egy első osztályú ellenféllel szemben.

Fröhlich a Békéscsaba elleni győzelemmel kapcsolatban elárulta, miután tudták, hogy egyik riválisuk, a Siófok nyert, ennek megfelelően léptek pályára: élet-halál harcnak tekintették a bajnokit, tisztában voltak vele, nyerniük kell azért, hogy ne szakadjanak le. A siker különösen jól jön a következő két mérkőzés előtt, amikor is hatpontos csata vár rájuk a Csákvár, majd a DEAC ellen.

A Magyar Kupában rajtunk kívül még két baranyai csapat érdekelt: a PMFC a Salgótarján vendége lesz, a HR-Rent Kozármisleny pedig a Taksonyhoz utazik.