Megmutattuk, milyen a szentlőrinci szív!

Fotó: Kurdi József

Hat nyeretlen bajnoki után végre megtört a jég, NB II-es felnőtt csapatunk újra győzött! Nagyon meg kellett dolgozni a Szolnok elleni sikerért, amit a második félidőben nyújtott játékunk alapján abszolút megérdemeltünk. Zengett az öltöző a meccs után…

Egyszer minden sorozat megszakad, tartja a mondás. Ez igaz, miként az is, hogy erre nem lehet bazírozni. Inkább mindent meg kell tenni azért, hogy a rossz széria mielőbb véget érjen!

Felnőtt csapatunkra alaposan rájárt a rúd az utóbbi hetekben, hiszen amellett, hogy sérülések és betegség miatt tucatnyi játékosra nem számíthattunk, az eredmények sem jöttek, és egy picit a szerencse is elpártolt tőlünk. Legutóbb október végén, Soroksáron győztünk, azóta ötször kikaptunk és egyszer ikszeltünk, így aztán nagyon ránk fért már a téli szünet előtt egy sikerélmény.

Annak ellenére, hogy mindenki tisztában volt azzal, mennyire fontos a Szolnok elleni bajnoki, az első félidőben nem igazán látszott a mindent elsöprő akarat. Persze, mindenki tette a dolgát, becsülettel dolgoztak a fiúk, de nem volt meg a játékunkban a kellő átütőerő, mi több, ha a 34. percben hátrányba kerülünk, nem szólhattunk volna egy szót sem! A vendégek azonban elhibázták a ziccert, így a félidőre maradt a 0-0-s állás.

Mint utóbb, a mérkőzést követően kiderült, a szünetben az öltözőben bizony felemelte a hangját vezetőedzőnk, Marián Sluka! Nem csoda! Ha nem megy szép szóval, akkor máshogy kell ráébreszteni arra a srácokat, hogy komoly bajba sodródhatunk, ezt pedig csak úgy lehet elkerülni, ha mindenki apait-anyait belead a pályán.

Vezetőedzőnk szavai hatottak, nem mellesleg a cserék is ültek, mert a második félidőben teljesen más Szentlőrincet láttunk, mint az elsőben! Öröm volt nézni, ahogy a fiúk küzdöttek, ráadásul a játékunk is hatalmasat javult. Szinanovics rendre zavart okozott a bal oldalon, s az egyik ilyen akció végén büntetőhöz jutottunk, amit Harsányi gólra váltott. A vendégek pedig még fel sem ocsúdtak, máris megkapták a másodikat (így kell ezt csinálni!): ezúttal Bányai iratkozott fel a góllövőlistára. Innen kezdve már nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg ezt a nagyon fontos mérkőzést. Csapatunk két gólt szerzett, ráadásul végre kapott gól nélkül lehozott egy meccset, ami örömteli, ennek köszönhetően pedig győzelemmel zártuk az 2021-es esztendőt!

Ennek a sikernek köszönhetően szép és nyugodt lesz a karácsonyunk!

Szentlőrinc – Szolnoki MÁV FC 2-0 (0-0)

Labdarúgó NB II., 20. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 150 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kulman Tamás, Ország Péter). Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Hesz, Nagy Zs. (Havas, 77.) – Török, Cenaj (Újvárosi, 91.) – Harsányi (Törőcsik, 85.), Kiss-Szemán, Biben (Bányai, a szünetben) – Kovács M. (Szinanovics, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka. Szolnoki MÁV FC: Kovács P. – Szabó A., Kovács O., Papp, Tóth B. – Rokszin, Tisza, Földi (Gohér, 85.), Tóth L. (Tömösvári, 74.) – Lakatos, Irmes. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerzők: Harsányi (66. perc – 11-esből), Bányai (69.).

3. perc: Nagy Zsombor balról, 10 méterről erős lövést eresztett meg a rövidre, Kovács Péter azonban kiütötte a labdát.

4. perc: Rokszin 19 méterről próbálkozott, a labda pont a kapu közepébe tartott, így Prokop könnyedén fogta.

34. perc: Rokszin löbbölte be a labdát kiválóan Irmesnek, aki ziccerbe került, de 10 méterről a kaput sem találta el, a felső léc fölé lőtt.

44. perc: Tóth László lövésébe belevetődött Cenaj, a labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, végül a Prokop ellen elkövetett szabálytalanság miatt kifelé ítélt szabadrúgást Farkas játékvezető.

52. perc: Jobb oldali beadás után Nagy Zsombor 10 méterről fejelt, a labda nagy ívben szállt a bal felső sarok irányába, Kovács Péter szögletre ütötte. A sarokrúgást Harsányi ívelte középre, Keresztes 10 méterről a kapu jobb oldala mellé fejelt.

58. perc: Bányai passzolt Szinanovicshoz, aki kapura tört, majd 12 méterről, balról csúnyán mellédurrantott.

61. perc: Erdélyi lőtt 18 méterről a kapu bal oldala mellé.

66. perc: Szinanovics viharzott el a bal oldalon, középre adott, ám a labda Tisza karját érintette a 16-oson belül – Farkas játékvezető rögtön a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Harsányi végezte el, aki magabiztosan a kapu jobb oldalába vágta a labdát (1-0).

69. perc: Érdekes szituációból szereztünk újabb gólt! A Szolnok támadott a 16-osunknál, amikor Farkas játékvezető engedélyt adott Harsányinak arra, hogy ápolása utána visszatérhessen a pályára. Amint visszajött, megszereztük a labdát, Erdélyi rögtön indította vele a saját térfeléről teljesen egyedül kapu felé induló Harsányit, aki a 16-oson belülre érve nem tudta átverni a kifutó Kovács Pétert. A labda viszont épp az érkező Bányai elé került, aki a bal alsó sarokba lőtt úgy, hogy a menteni igyekvő szolnoki védő majdnem megállította a gólvonal előtt (2-0).

74. perc: Harsányi jobb oldali szabadrúgását követően Hesz 11 méterről, kapásból próbálkozott, a labda pont a szolnoki kapus kezében kötött ki.

 

További eredmények: Budafok-III. Kerület 0-3, Budaörs-Kecskemét 0-3, Dorog-Nyíregyháza 2-0, Soroksár-Siófok 0-1, Tiszakécske-Győri ETO 0-1, Ajka-Vasas 2-2, DVTK-Csákvár 3-2, Haladás-PMFC 0-1, Szeged-Békéscsaba 1-2.