A második győzelmünkre hajtunk Szegeden

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt kéthetes szünetet tartottak, a hétvégén azonban már folytatódik a bajnokság. Idegenben lépünk majd pályára, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk – kemény feladat vár ránk.

 

Nagyon szépen zárult számunkra a bajnokság első szakasza: a válogatott szünetet megelőző hat fordulóban ugyanis veretlenek maradtunk, és a legutóbbiban megszereztük első győzelmünket is. A III. Ker. TVE elleni mérkőzés első félidejében kifejezetten meggyőzően, ötletesen és látványosan futballoztunk, gyönyörű gólokat lőttünk – élvezetes meccs volt, jó volt látni!

Bízunk benne, hogy a bajnoki szünet után ott folytatjuk, ahol abbahagytuk! Miután NB II-es csapatunknál nagy volt a jövés-menés a nyári szünetben, sőt, még a napokban is érkeztek új játékosok, természetesen egyáltalán nem ártott, hogy volt egy kis tétmeccs nélküli idő a további összecsiszolódásra.

– Hasznos volt számunkra az elmúlt két hét, ez biztos! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Akik többet, játszottak, kicsi szusszanhattak, hiszen lekerült róluk a tétmeccsekkel együtt járó nyomás, akik pedig kisebb sérüléssel bajlódtak, rendbejöhettek. A múlt hét szombaton azért játszottunk egy felkészülési mérkőzést a horvát Varazdinnal, amely nagyon jó és hasznos volt számunkra.

Most vasárnap viszont már tétmeccs következik, a feladat pedig nem lesz egyszerű: a velünk együtt szintén 8 pontos, 10. helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk. A leendő házigazdák eddig csak kétszer léptek pályára a Szent Gellért Fórumban, a III. Kerület ellen 3-0-ra győztek, a Tiszakécskével 1-1-es döntetlent játszottak. Legutóbbi a Szombathelyi Haladás otthonában szerepeltek, ahol 1-0-ra kikaptak.

– A Szeged stabilabb, fegyelmezettebb lett, főleg védekezésben, ráadásul olyan klub, amely első osztályú körülmények között dolgozhat. Remélem, jó mérkőzést játszunk egy szép stadionban. Az biztos, hogy ebben a mezőnyben bárkivel szemben pariban lehet lenni. Nekünk az a feladatunk, hogy csak magunkra koncentráljunk, ugyanolyan fegyelmezettek és szervezettek legyünk, mint az első hat fordulóban. A III. Kerület elleni meccsen megmutattuk, hogy a támadójátékunkban milyen extrákra vagyunk képesek, ha ezt meg tudjuk ismételni, sikeresek lehetünk!

Nagyon bízunk benne, hogy sikeresek leszünk, és tovább nyújtjuk veretlenségi sorozatunkat! Már csak öt csapatnak nincs fiaskója a 20-as mezőnyben: az éllovas Nyíregyházának, a harmadik helyezett Haladásnak, az ötödik Szolnoknak, a tizenegyedik Szentlőrincnek és a tizenharmadik Siófoknak.

A 7. forduló programja (szeptember 12., vasárnap): Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc (17.00), PMFC–Csákvár, III. Ker. TVE–Budaörs, Nyíregyháza–Ajka, Dorog–Szombathelyi Haladás, Budafok–Tiszakécske, Békéscsaba–Soroksár, Szolnok–Vasas, Kecskemét–Siófok, ETO FC Győr–DVTK.