A végén villant Nagy Barnabás bal lába – legyőztük a Halit!

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Nagyon nehéz feladatot oldott meg NB II-es csapatunk, amely a Szombathelyi Haladás otthonából hozta el a három pontot a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A győzelmet érő gól nem mindennapi szabadrúgásból született!

 

Olyan ellenféllel találkoztunk, amelynek muszáj lett volna győznie, hiszen hét bajnoki óta nyeretlen, ráadásul a legutóbbi öt hazai meccsét elveszítette. De ahogy a Haladásnak, úgy nekünk is nagy szükségünk volt a pontokra!

Az első félidőben jó volt látni, hogy szervezetten, masszívan futballozunk, nem hagytuk, hogy helyzetbe kerüljenek a házigazdák. Sőt, a hajrában egyre inkább átvettük az irányítást, és előbb Szabó Máté, majd Jancsó András révén gólt is szerezhettünk volna – sajnos mindkét lövésnél csak centik hiányoztak.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Haladás, de aztán kiegyenlítetté vált a játék. Nem sok helyzet adódott, de látszott, hogy mindkét csapat igyekszik kicsikarni a győzelmet. A 83. percben jó esélyünk volt arra, hogy megszerezzük a vezetést, Tamás László fejese után azonban elment a labda a jobb kapufa mellett. Már-már úgy tűnt, hogy 0-0 lesz a végeredmény, ám a 90. percben szabadrúgáshoz jutottunk a 16-os vonalával egy magasságban, az oldalvonal közeléből. Nagy Barnabás állt a labda mögé, és ballal egészen parádés gólt lőtt ebből a lehetetlen helyzetből: a labda átszállt a meglepett Verpeczen, és a jobb felső sarokban kötött ki! Csodálatos volt!

Válaszra már nem volt idejük a hazaiaknak, így 1-0-s győzelmet arattunk! Nagyon értékes három pont ez!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 29. FORDULÓ:

Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc 0-1 (0-0)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Devecseri, Németh M. – Csilus, Stieber A. (Szijjártó, 76.), Kiss B., Holdampf – Tóth M. (Monori, 59.), Lencse (Horváth R., 76.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

Szentlőrinc: Prokop – Farkas (Török, 78.), Hesz, Tamás L., Nagy B. – Jancsó (Erdélyi, 78.), Nagy Zs. – Harsányi (Rétyi, 63.), Szabó M. (Mervó, 88.), Biben – Grumics (Bányai, 63.). Vezetőedző: Marián Sluka

Gólszerző: Nagy B. (90. perc)

Sárga lap: Kiss B. (53.), Csilus (77), ill. Bányai (91.)

 

A 29. FORDULÓ EREDMÉNYEI: ETO FC–Siófok 0-0, Nyíregyháza–Vasas 0-1, III. Ker. TVE–DVTK 0-1, Dorog–Soroksár 2-3, Budafok–Szolnok 1-0, Békéscsaba–Csákvár 1-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka 3-0, Tiszakécske–Budaörs 4-3.