A mezőny egyik legjobb formában lévő csapata lesz a vendégünk vasárnap!

Hazai pályán játszik vasárnap délután (17.00) NB II-es csapatunk, amely a Siófokot látja vendégül. Mindent meg kell tenni a három pontért, mert nagy szükségünk van a győzelemre!

 

A bajnokság hajrájánál tartunk, s ahogy az várható volt, az izgalmak egyre fokozódnak. Azok a csapatok, amelyek a tabella alsó régiójához tartoznak, és a bentmaradásért harcolnak, minden energiájukat mozgósítják a cél érdekében, s miután nagyon szoros a mezőny, egy-egy győzelem bizony aranyat ér!

Csapatunkra hazai mérkőzés vár most vasárnap, s miután a legutóbbi három otthoni bajnokinkból egyet sem veszítettünk el, joggal lehetünk bizakodóak. Ugyanakkor a Csákvár elleni győzelem mellett kétszer csak ikszeltünk (Kozármisleny és ETO FC Győr), az egy pontokkal viszont nem megyünk sokra, így a Siófok ellen nagyon fontos lenne begyűjteni mind a hármat. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem lesz könnyű feladat, elvégre a Balaton-partiak a középmezőny tagjai, 42 pontjukkal a 10. helyen állnak. Ám ez a pozíció elsősorban az áprilisi szárnyalásuknak köszönhető, hiszen egy pécsi döntetlen (2-2) után legyőzték otthon a Kazincbarcikát (1-0), nyertek a Gyirmót otthonában (1-2), majd óriási meglepetésre két vállra fektették az MTK-t is (2-1) – jellemző, hogy a 28. forduló után még csak 15. helyezett volt a Siófok!

– Nem kérdés, leendő ellenfelünk a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata – fogalmazott vezetőedzőnk, Domján Attila. – Nagyon zárt rendszerben játszik, így a támadóinktól jó egyéni teljesítmények kellenek ahhoz, hogy meg tudjuk bontani a Siófokot. A Haladás és az ETO elleni meccseken viszont bizonyítottuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt, az egyenlítésünk után Szombathelyen mi irányítottuk a játékot, ezekből a dolgokból erőt és hitet kell merítenünk. A Siófok kétségtelenül kellemetlen ellenfél, de vasárnap reális esélyünk lesz a győzelemre.

Sajnos egyelőre nehéz lenne arra válaszolni, hogy kiket állíthat majd csatasorba a szakmai stáb, a hét elején ugyanis betegség söpört végig az öltözőn, ami több játékost is érintett. Emellett biztos, hogy sérülés miatt is lesz hiányzónk, Kiss-Szemán Péternek a vádlijával akadtak problémái.

Az eddigi egymás elleni mérkőzések alapján az látszik, hogy aki otthon szerepel, jobbára az szerzi meg a három pontot. Legyen ez most is így!

2020/2021: Szentlőrinc–Siófok 1-0, Siófok–Szentlőrinc 1-1.

2021/2022: Szentlőrinc–Siófok 2-1, Siófok–Szentlőrinc 1-0.

2022/2023: Siófok–Szentlőrinc 2-1.

 

A 33. forduló programja: Szentlőrinc–Siófok (április 23., vasárnap, 17.00), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC, Kazincbarcika–Ajka, Gyirmót FC Győr–Tiszakécske, Dorog–Szombathelyi Haladás, Békéscsaba–ETO FC Győr, Budafok–Nyíregyháza, Mosonmagyaróvár–Csákvár, HR-Rent Kozármisleny–DVTK, MTK–Soroksár.