A Nyíregyházát fogadjuk a nyolcaddöntőben!

Fotó: www.mlsz.hu

Ma este a negyedik forduló zárómeccse után az M4 Sport stúdiójában kisorsolták az 5. forduló párosításait. Több izgalmas párharcra is sor fog kerülni, első számú csapatunk pedig a  Nyíregyházát fogadja jövő februárban.

 

Miután a Paks továbbjutott a Honvéd ellen, Gellei Imre segítségével a stúdióban kihúzták az 5. forduló párosításait. Az első körben egyből kiderült, hogy lesz alacsonyabb osztályú csapat a nyolc között, hiszen az utolsó megyei osztályú csapathoz, a Mezőörshöz az NB II-es Vasast sorsolták, de velünk se különb a helyzet, hiszen harmadosztályú csapatunk és az NB II-es Nyíregyháza továbbjutójával is hasonló a helyzet. A Szentlőrinc SE történelmében ez a harmadik alkalom, hogy a kupasorozat legjobb 16 csapata között szerepelhet az első számú együttes, viszont ennél tovább még nem sikerült jutni.

Az első osztályú csapatok közül szerencsésnek mondható a Tiszakécskére (NB II.) utazó Kisvárda, a Veszprémbe (NB III.) látogató Kecskemét, illetve a Kozármisleny (NB II.) otthonába utazó MTK. Három NB I-es párharcot láthatunk a nyolcaddöntőben, a legnagyobb rangadó a Debrecen-FTC lesz, de jó meccsnek ígérkezik az Újpest-Paks és a DVTK-ZTE is.

Az 5. forduló hivatalos játéknapja 2024. február 28-a lesz, a pontos kezdési időpontok később lesznek ismertek.

 

MOL MAGYAR KUPA 5. FORDULÓ:

Mezőörs KSE (megye I.)-Vasas FC (NB II.)

Tiszakécskei LC (NB II.)-Kisvárda Master Good (NB I.)

HR-Rent Kozármisleny (NB II.)-MTK Budapest (NB I.)

Szentlőrinc (NB III.)-Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.)

VSC 2015 Veszprém (NB III.)-Kecskeméti TE (NB I.)

DVSC (NB I.)-Ferencvárosi TC (NB I.)

Újpest FC (NB I.)-Paksi FC (NB I.)

DVTK (NB I.)-ZTE FC (NB I.)