A PMFC elleni rangadóval indítjuk a tavaszi szezont!

Fotó: Kurdi József

Készen áll a rajtra NB II-es csapatunk, vasárnap (13:00) jöhet a Pécsi MFC elleni megyei rangadó. Vezetőedzőnk, Marián Sluka jó mérkőzésre számít, és bízik benne, hogy sok szurkoló fog kilátogatni az összecsapásra.

 

A téli pihenő után a 21. fordulóval folytatódik vasárnap az NB II-es szezon. Csapatunk számára jól alakult az ősz, hiszen 20 meccsünk alatt 24 pontot gyűjtöttünk, aminek köszönhetően ott vagyunk a középmezőnyben, a 12. helyen állunk. Miután az elsődleges célunk a bentmaradás, érdemes megnézni, mennyire van tőlünk az a bizonyos vonal: a legjobb kieső pozícióját elfoglaló Budafok öt pontra van tőlünk!

Vasárnapi ellenfelünk, a PMFC pedig mindössze kettőre, vagyis ha nyerünk a pécsiek otthonában, megelőzhetjük őket. Az ősszel lejátszott egymás elleni meccsünkön jó esélyünk volt a győzelemre, jobbak voltunk, mint a vendégek, de a kaposvári meccs végül 1-1-re végződött. Csapatunk az elmúlt hetekben jó munkát végzett, ennek alapján kijelenthető, hogy felkészülten várja a vasárnapi derbit.

– A felkészülési időszak ezúttal nem volt hosszú, de a betervezett munkát el tudtuk végezni – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – A játékosaink fizikálisan rendben vannak, úgy érzem, készen állunk a folytatásra. A keretben történtek változások, és bár több volt a távozó, mint az érkező, a minőséget tekintve jók vagyunk: kellő erősségű a keretünk, amit csak olyan futballisták alkotnak, akik azonosulni tudtak a klub filozófiájával, és itt akartak játszani Szentlőrincen. Minden egyes játékosunkra számítunk, mindig az kerül a kezdőbe, aki éppen a legjobb formában van!

A tavaszi bajnoki rajt kishíján elmaradt, hiszen a PMFC halasztási kérelemmel fordult az MLSZ-hez, amiben klubunk sportszerűen partner volt. A szövetség azonban nem engedélyezte, hogy későbbi időpontra kerüljön a mérkőzés.

– Természetesen foglalkoztunk ezzel a problémával, hiszen belementünk a halasztásba. A betervezett programunkon azonban nem változtattunk, végig úgy készültünk, hogy lesz meccs vasárnap.

Jó kérdés, mire lehet majd számítani a két csapattól az első tavaszi fordulóban! A pálya biztosan nem lesz a legoptimálisabb állapotban, valószínűleg mély talaj várja a játékosokat.

– A pálya talajával, a körülményekkel nem különösebben kell foglalkoznunk. Az a lényeg, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, aztán majd meglátjuk, milyen jön ki belőle. Remélem, plusz motivációt ad a srácoknak, hogy a megyei rangadón léphetnek pályára. Azt már érzem rajtuk, hogy alig várják a kezdést! Jó mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy sokan lesznek a lelátón, és remek futballhangulat lesz a stadionban! – mondta Marián Sluka.