A pontrúgásoknál jobban kellett volna figyelnünk!

Sajnos nem tudtunk pontot szerezni a Kaposvár otthonában: a hazaiak pontrúgásainál nem koncentráltunk eléggé, ez pedig vereséget eredményezett.

 

Pontért, pontokért utaztunk a Kaposvár otthonába, sajnos üres kézzel kellett hazajönnünk. A legrosszabb forgatókönyv szerint zajlott számunkra a mérkőzés, hiszen nagyon hamar hátrányba kerültünk, miután a hazaiak egy szöglet után Balázs Zsolt révén vezetést szereztek. Örömteli, hogy ettől nem zuhantunk össze, Harsányi gyorsan egyenlített, de a koncentrációnk továbbra sem volt megfelelő szintű – nem sokkal később egy szabadrúgásnak köszönhetően ismét előnybe került a Kaposvár.

A folytatásban mezőnyben abszolút egyenrangú partnerek voltunk, ám a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Hiába igyekeztünk, hiába tettünk meg mindent, nem tudtunk egyenlíteni, a 82. percben pedig a Kaposvár büntetőből tovább növelte előnyét, s ezzel végképp eldöntötte a meccset.

Várhidi Péter: – Nehéz ezt a mérkőzés értékelni, hiszen nagyon messze jár álmaim focijától az, ami az NB II-ben működik. Ez egy háború, és minden egyes mérkőzés egy csata. Futballról nem igazán tudok beszélni. Megpróbáltunk futballozni, de nem igazán lehetett a sok szabálytalanság miatt. A csapat viszont bebizonyította, hogy küzdeni is tud és van akaratereje. Azt már éreztem a héten, hogy rendben vagyunk, elszántak a játékosok, de álmaim futballjától még messze járunk.

Pichler Gábor: – A mezőnyben kiegyenlített volt a mérkőzés, amelyet sok párharc jellemzett. Látszott, hogy a csapatok készültek egymásból. Többé-kevésbé sikerült megvalósítani az előzetes elképzeléseket, egyet leszámítva, a szabadrúgások, szögletek utáni védekezést, ugyanis az első kettőből gólt szerzett a Kaposvár. Ebben az osztályban nem lehet ilyen hibákat elkövetni. Ez megpecsételte a sorsunkat, hiszen utána már csak rohantunk az eredmény után.

 

 

Kaposvári Rákóczi FC – Szentlőrinc 3-1 (2-1)

Labdarúgó NB II., 25. forduló. Kaposvár, zárt kapuk mögött. VezetteMóri Tamás (Király Zsolt, Rózsa Dávid). Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Ur, Hadaró – Zólyomi (Balog A., 78.), Gál – Balázs Zs. (Farkas, 84.), Erdei (Bartos, 64.), Andrics (Zsirai, 78.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Havas, Hesz (Keresztes, 63.), Nagy B. – Hleba, Újvárosi – Harsányi (Mervó, 84.), Kovács D. (Torvund, 63.), Kapronczai (Abdourazakou, 75.) – Matics (Sili, 63.). Megbízott edző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Balázs Zs. (7., 82. – 11-esből), Nagy T. (30.), ill. Harsányi (21.).

Kiállítva: Vachtler (86.).

 

A 25. forduló további eredményei: PMFC–Csákvár 1-0, DEAC–Szolnok 2-0, Gyirmót FC Győr–Siófok 2-0, Ajka–Szombathelyi Haladás 1-0, Soroksár–Békéscsaba 2-0, Dorog–Kazincbarcika 0-0, Nyíregyháza–ETO FC Győr 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DVSC 0-5, Vasas–Budaörs 3-1.

A 26. fordulóban, február 28-án, vasárnap (14.00) a PMFC-t fogadjuk.

 

(Fotó: Lang Róbert)