A sereghajtó Szekszárd lesz a vendégünk vasárnap délután

Fotó: Kurdi József

Az erőviszonyok ismeretében könnyűnek tűnő feladat előtt áll NB III-as csapatunk a kilencedik fordulóban, hiszen a még nyeretlen, sereghajtó Szekszárdot fogadjuk, de mindenki tisztában van vele, hogy meg kell majd dolgozni az újabb győzelemért.

 

Nagyon szépen vesszük az akadályokat a szezon során, hiszen az eddig eltelt nyolc bajnoki mérkőzésünkből mindössze egyetlen egyen veszítettünk pontokat: a PTE-PEAC ellen 2-2-re végeztünk. A múlt héten a Paks II. vendégei voltunk, s ezen a meccsen bizony alaposan meg kellett dolgoznunk a sikerért, a hajrában szerzett két góllal döntöttük el a találkozót a mi javunkra (1-3).

Ez a mérkőzés is jelezte, hogy egyetlen ellenfelet sem lehet félvállról venni, így például vasárnapi vendégünket, a Szekszárdot sem. Természetesen nem lehet véletlen, hogy a Tolna megyei csapat nem nyert még nyolc forduló alatt, ráadásul mindössze két pontot szerzett, a gólkülönbsége pedig 5-21-es, de az biztos, hogy ingyen nem lesz a miénk a győzelem – amire természetesen óriási szükségünk van.

– Jó periódusban vagyunk, szeretnénk is folytatni az eredményes sorozatunkat, de arra mindenkinek felhívtuk a figyelmét, hogy semmit sem adnak ingyen! – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Sokszor éppen az előzetesen kötelezőnek tartott győzelmekből kerekednek a legnehezebb meccsek, elsősorban azért, mert nem azzal a hozzáállással száll bele az érintett csapat, amilyenre szükség lenne. A héten a játékosainkat arra figyelmeztettük, hogy maradjon meg az a morál, az a figyelem, ami az utóbbi hetekben jellemző volt ránk, és játsszunk is ugyanúgy, ahogy eddig. Szeretném, ha a szurkolóinkat domináns futballal, az ellenfélre folyamatosan nyomást gyakorló játékkal örvendeztetnénk meg, ami remélhetőleg magabiztos győzelemmel párosul! Nem számítok könnyű meccsre, hiszen ne feledjük, a legtöbb csapat kettőzött erővel küzd az éllovas ellen, ugyanakkor ha mi hozzuk a formánkat, úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor elérjük a célunkat, és megszerezzük a három pontot.

Bízunk benne, hogy a vasárnapi mérkőzés felkelti szurkolóink érdeklődését is, mert nagy szükség lesz a lelátóról érkező segítségre – mindenkit nagy szeretettel várunk a Szekszárd elleni bajnokin!

A 9. forduló programja: Szentlőrinc–Szekszárdi UFC (október 1., vasárnap, 15.00), PTE-PEAC–Paksi FC II., Fehérvár II.–Dunaföldvár, Érd–Ferencváros II., Kaposvár–Bonyhád-Majos, Mohácsi TE–MTK II., Dunaújváros–Iváncsa, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Nagykanizsa.