A sereghajtóhoz látogatunk

A második tavaszi fordulóban a sereghajtó Kelen SC vendége lesz NB III-as felnőtt csapatunk – muszáj győznünk!

Döntetlennel indította a tavaszi szezont NB III.-as labdarúgócsapatunk, a Dunaújváros elleni hazai mérkőzésen nem született egyetlen gól sem. Látszott, hogy akadozott a támadójátékunk, alig tudtunk helyzetet kialakítani – ami természetesen nem igazán tetszett a vezetőedzőnknek, Lóczi Istvánnak.

Védekezésben túl sok hibát követtünk el, sok volt a fegyelmezetlenség - fogalmazott szakvezetőnk. - Ha pontosabbak vagyunk, jobban összpontosítunk, hamarabb és hatékonyabban tudtunk volna támadásokat vezetni.

Persze mindebbe belejátszott az is, hogy több meghatározó játékos sem léphetett pályára ezen a meccsen. Sajnos most szombaton sem lesz jobb a helyzet, sőt! Az első tavaszi fordulóban eltiltott Keresztes Bence ugyan visszatér, Hleba Tamásnak azonban hiába járt le az eltiltása, a Sellye elleni megye I.-es bajnokin akkora rúgást kapott (le kellett cserélni a 13. percben), hogy edzeni sem tud. Harsányi Istvánnak a dereka sérült meg egy rúgástól, ő is hiányzik az edzésekről, a sérülése után visszatérő Czuczi Péter pedig még mindig nincs száz százalékos állapotban.

A gondok ellenére azonban szombaton olyan mérkőzés vár ránk, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk. Nem véletlen, hogy a két csapatot 31 pont (10, ill. 41) és 14 helyezés (16., ill. 2.) választja el a tabellán – egyértelmű, hogy mi vagyunk a jobbak, de ezt a pályán is bizonyítani kell.

A Kelen SC öt meghatározó játékost igazolt, látszik, hogy bent akarnak maradni. Az ellenfelünk tehát az életéért küzd, de nincs mese, muszáj győznünk! - mondta Lóczi István.

Már csak azért is, mert az előző fordulóban született eredmények miatt sűrűbb lett az élboly. A PMFC ugyan nem lépett meg tőlünk, hiszen szintén döntetlenezett (4 pont a különbség), a mögöttünk lévők közül viszont nyert a Monor és az Iváncsa is, így előbbivel szemben hat, utóbbival szemben hét pontra csökkent az előnyünk.

Amint arról klubunk is hírt adott, a koronavírus okozta fenyegetettség miatt ezt a mérkőzést is zárt kapuk mellett rendezik meg. Bízunk benne, hogy ha szurkolóink nem is láthatják ezt az idegenbeli meccset, a végén jó hírrel örvendeztethetjük meg őket!

Hajrá Lőrinc!

2020. március 14., szombat, 14:30:
Kelen SC - Szentlőrinc SE, játékvezető: Szabó Levente

A forduló további párosításai:
Iváncsa KSE - KTE-Hufbau
Budapest Honvéd-MFA II. - Monor
THSE-Szabadkikötő - Rákosmente KSK
PMFC - Dabas-Gyón FC
Dunaharaszti MTK - Taksony SE GP Solar
FC Dabas - HR-Rent Kozármisleny
Dunaújváros - Szekszárdi UFC


(Cikk szerzője: Mayer András)