A sírból jöttünk vissza, rászolgáltunk az egy pontra!

Fotó: Kurdi József

Fordulatos, izgalmas, eseményekben bővelkedő bajnokit vívtunk a Békéscsabával. Az első félidő alapján esélyünk sem volt a pontszerzésre, a szünet után azonban remekül futballoztunk, és végül egy utolsó pillanatos góllal kiharcoltuk a döntetlent.

 

Hazai pályán eddig jól ment csapatunknak, hiszen az MTK-val 3-3-ra végeztünk (a fővárosiak csak velünk szemben veszítettek pontot…), a Szegedet pedig 2-0-ra legyőztük, így joggal voltunk bizakodóak a Békéscsaba elleni mérkőzés előtt. Az első félidőben látott produkciót követően pedig joggal láttuk borúsan a világot.

A meccs elején vezetést szerezhettünk volna, a következő bő negyven perc azonban abszolút nem rólunk szólt. Gyakorlatilag semmi sem működött. A támadójátékunk akadozott, alig-alig jutottunk el az ellenfél kapujáig, nem tudtuk nyomás alá helyezni a vendégeket, miközben hátul jöttek a hibák. A 14. percben Prokop hiába kiabált jó hangosan Havasnak, védőnk mégis játékba avatkozott, a labda így végül Talpallónál kötött ki, aki bevágta a bal alsóba. Nem nézett ki jól a szituáció, szó se róla, de ekkor még reménykedtünk a jobb folytatásban. Hiába. Az első félidő ugyanis tényleg csak a Békéscsabáról szólt, s a vendégek a 44. percben megérdemelten szerezték meg a második góljukat.

Nagy bajban vagyunk, konstatálhattuk a szünetben. Ekkor azért vajmi kevesen tettek volna nagyobb összeget arra, hogy végül pontot szerzünk ezen a meccsen.

A folytatás azonban már sokkal jobban nézett ki. Mentünk előre becsülettel a második félidőben, de jó ideig nem tudtuk ellenfelünk kapujába gyömöszölni a labdát. A 65. percben hármas cserét hajtott végre Jeremiás Gergő vezetőedzőnk, bejött Szabó Máté, Kiss-Szemán Péter és Csörgő Raul, s ez a változtatás meghozta az áttörést! A 75. percben ugyanis 10-esünk megcsillantotta remek lövőtechnikáját, betalált szabadrúgásból, és máris csak egy volt közte. Ekkor már érezni lehetett, hogy több van ebben a meccsben egy szoros vereségnél. Mentünk előre továbbra is, a vendégek pedig érezhetően elfogytak. A folytatásban Szabó Máté egy másik szabadrúgást is gólra válthatott volna, valamint egy távoli lövése is veszélyes volt, Mervó fejessel és egy erős bombával próbálkozott, de sehogy sem akart megszületni a második gólunk.

De aztán az utolsó pillanatban csak összejött! Nagyon közel volt már a meccs vége, amikor szöglethez jutottunk, a kapu előtti kavarodás után pedig Csörgő Raul közelről a hálóba pofozta a labdát! Hatalmas volt az öröm a pályán és a lelátón is, hiszen mindenki tisztában volt vele, hogy ezt a bajnokit a sírból hozta vissza a csapatunk, amely hatalmasat küzdött, és amely rászolgált az egy pontra!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 5. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (0-2)

Szentlőrinc: Prokop – Keresztes, Havas, Nagy Zs. – Erdélyi, Papp (Vidnyánszky, 78.), Németh E. (Török, a szünetben), Daróczi (Szabó M., 65.), László D. (Kiss-Szemán, 65.) – Mervó, Rétyi (Csörgő, 65.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Békéscsaba 1912 Előre: Bukrán – Puskás, Fazekas, Albert I., Mikló – Váradi, Kitl – Talpalló (Czékus, 51.), Máris (Zvara, 63.), Horváth P. – Hamed (Bora, 84.). Vezetőedző: Brlázs Gábor

Gólszerzők: Szabó M. (75.), Csörgő (93.), ill. Talpalló (14.), Mikló (44.)

 

PERCRŐL PERCRE:

2. perc: Mervó lőtt 15 méterről, sajnos pont a békéscsabai kapus kezei közé érkezett a labda.

8. perc: Kitl próbálkozott 16 méterről, a léc alá tartó labdát Prokop szögletre ütötte.

14. perc: Talpalló 18 méterről hajszálpontosan kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

17. perc: Máris küldött kapura egy erős löketet, szerencsére pont Prokophoz tartott a labda, aki magabiztosan hárított.

23. perc: Horváth Péter végzett el egy szabadrúgást 26 méterre a kaputól, bár mindenki beadásra számított, ő ravasz megoldással a jobb alsót célozta meg – Prokop azonban résen volt.

27. perc: Rétyi kapott jó labdát, helyzetbe került, de a lövésébe beleléptek, így Bukrán a jobb alsó sarok előtt védeni tudott.

29. perc: Békéscsabai labdaszerzés után Máris lövésébe belelépett Keresztes, így szöglet következett.

35. perc: Ezúttal Mervó próbálkozása után pattant meg a labda egy védőn, veszélyesen a kapu bal oldala felé tartott, de Bukrán visszaért és megfogta.

42. perc: Mervó készítette vissza a labdát az érkező Németh Eriknek, aki életerős bombát küldött kapura, a léc alá tartó labdát Bukrán fölétolta.

44. perc: Mikló verte meg a bal oldalon Erdélyit, majd 9 méterről kilőtte a hosszú alsót (0-2).

48. perc: Hamed lövését blokkolta Havas.

55. perc: Rétyi tüzelt, a labda szögletre pattant egy védőről.

64. perc: Hamed száguldott el a jobb szélen, centerezett, az érkező Váradiról szerencsére a bal alsó mellé csorgott a labda.

69. perc: Csörgő bal oldali beadása után Mervó nagyon rosszul találta el a labdát.

72. perc: Papp csavart ballal, 19 méterről a jobb alsó sarok mellé.

75. perc: Szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól 19 méterre, Szabó Máté állt a labda mögé, s jobbal szépen a jobb alsóba lőtte (1-2).

84. perc: Ismét jó helyről végezhettünk el szabadrúgást. Megint Szabó Máté próbálkozott, de lövése ezúttal megpattant egy védőn. Szöglet következett, amely után Mervó a rövidnél megcsúsztatta a labdát – sajnos nem sokkal a léc fölé.

88. perc: Ezt már sokan bent láttuk: Szabó Máté tüzelt 18 méterről, a labda a kapu jobb oldala mellett suhant el.

89. perc: Mervó vezette a labdát a kapu felé, majd 19 méterről fölébikázta.

94. perc: Jobb oldali szögletet követően némi kavarodás után Csörgőhöz került a labda, aki közelről a bal alsóba továbbította (2-2).

 

AZ 5. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Gyirmót FC Győr–Mosonmagyaróvár 3-1, Tiszakécske–Nyíregyháza 1-0, Soroksár–ETO FC Győr 0-0, MTK–Budafok 4-1, Kazincbarcika–HR-Rent Kozármisleny 1-0, Ajka–Csákvár 1-0, Siófok–Szombathelyi Haladás 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorog 2-0. A PMFC–DVTK mérkőzésre ma délután (17.45) kerül sor.