A Soroksár elleni mérkőzéssel folytatjuk a szezont

Az augusztusi őrült menet után jól jött egy kis szusszanásnyi szünet, a hétvégén azonban már folytatódik a bajnokság. Hazai meccs következik számunkra, a Soroksárt fogadjuk: ha nyerünk, megelőzzük ellenfelünket.

 

Hét mérkőzést játszottunk le augusztusban, hét pontot szereztünk, amivel a tizennegyedik helyet foglaljuk el. Jó volt látni, hogy szinte az összes meccsen helytálltunk, jó képet alakítottunk ki magunkról – mindenki tisztában van vele, hogy a Szentlőrincet nem lehet elintézni egy kézlegyintéssel, méltó ellenfelei vagyunk bármelyik csapatnak.

– Többnyire jó meccseink voltak, pariban voltunk az ellenfeleinkkel, s csak egy alkalommal nyújtottunk gyengébb teljesítményt, Ajkán leültünk, ott nem tetszett, amit láttam – pillantott vissza az előző hetekre vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Öröm volt látni, hogy a koncentrált, egységes játékunknak köszönhetően senki más nem nőtt fölénk. A csapatjátékunkkal, az elvégzett munkával, a hozzáállással abszolút meg vagyok elégedve, ami miatt hiányérzetem van, az a helyzetkihasználás, a játékbefejezés. Ebben kell mindenképpen fejlődnünk!

Ha az eltelt hét forduló során a helyzetek kihasználásában előrébb jártunk volna, szakvezetőnk szerint akár három ponttal többet szerzünk. A PMFC elleni mérkőzésen rászolgáltunk volna a döntetlenre, Szegeden pedig otthagytunk két pontot, az iksz helyett nyernünk kellett volna a helyzeteink alapján.

A válogatott mérkőzések miatt kapott némi pihenőt a mezőny, ami természetesen mindenkinek, így nekünk is nagyon jól jött. Kicsit feltöltődhettek a fiúk, felszívhatták magukat a folytatásra.

– Az egyetlen hiányérzetem az, hogy elmaradt a múlt péntekre tervezett edzőmeccsünk a Paks ellen. Kár érte. Egymás közti játékkal pótoltuk, de az nem tudja visszaadni teljes mértékben azt a terhelést. Keddtől aztán elkezdtünk készülni a bajnoki folytatásra, a Soroksár elleni vasárnapi meccsre. Látom a srácokon, hogy itthon akarják majd tartani a három pontot.

Kétszer már sikerült nyernünk hazai pályán (ami továbbra is Kozármislenyt jelenti), a Gyirmót és a Kaposvár ellen is megszereztük a három pontot, csak a Vasassal szemben maradt üres a markunk. Leendő ellenfelünk, a Soroksár nem tartozik a verhetetlen kategóriába: egyetlen ponttal gyűjtött csak többet nálunk, vagyis reális esélyünk van a győzelemre.

– Nem szabad elfelejteni, hogy egy masszív, jó csapat lesz az ellenfelünk, amelyben több Fradi-nevelés is helyet kap, és akadnak jelentős rutinnal rendelkező játékosok is. Nincs mese, hazai pályán nekünk mindenkivel szemben arra kell törekednünk, hogy megszerezzük a három pontot, csak így érhetjük el a célunkat. Ehhez továbbra is száz százalékos koncentrációra, szervezett, bátor futballra lesz szükség, csak így nyerhetünk! – fogalmazott Marián Sluka.

A holnapi összecsapással kapcsolatban belső védőnket, Keresztes Bencét kérdeztük, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy hazai pályán tartsuk a három pontot.

- A válogatott szünet ideális volt arra, hogy rendezzük a sorokat a Pécs elleni vereség után és felkészüljünk a következő kihívásra, a Soroksárra, valamint szeretnénk hazai pályán tartani a három pontot - nyilatkozott Keresztes Bence. - Személyes célom az, hogy jó játékkal megmutassam a vezetőedzőnknek, hogy helyem van a csapatban. A két otthoni győzelmünkből kell erőt merítenünk, mivel, ha ugyanaz az agresszivitás és koncentráció lesz jellemző ránk, mint a Gyirmót és a Kaposvár ellen, akkor nem lehet akadálya a győzelemnek. Nem szabad erőlködnünk, könyörtelenül ki kell használnunk az adódó helyzeteket.

A vasárnap 16.30-kor kezdődő mérkőzésre nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, reméljük, közösen sikerül kiharcolnunk a harmadik győzelmünket! Szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésen való maszk használata kifejezetten ajánlott!

A 8. forduló programja: Szentlőrinc–Soroksár, Budaörs–Kaposvár, Gyirmót FC Győr–DEAC, Szolnok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szombathelyi Haladás–PMFC, Békéscsaba–Nyíregyháza, Kazincbarcika–ETO FC Győr, DVSC–Ajka, Siófok–Vasas, Csákvár–Dorog.