A Szeged ellen jó lenne megszerezni az első győzelmünket

Fotó: Kurdi József

Az MTK elleni bravúros döntetlen után ismét hazai pályán játszunk a hétvégén, vasárnap délután (17.30) a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk. Az előző szezonban tavasszal sikerült nyernünk, jó lenne ezt megismételni!

 

Csapatunk a Gyirmót elleni vereséggel indította a 2022/2023-as szezont, majd az első hazai mérkőzését az MTK ellen játszotta – emlékezetes meccs volt, hiszen 1-3-ról visszakapaszkodva értünk el 3-3-as döntetlent a mezőny favoritjával szemben. Ebből az összecsapásból, az itt látott játékból, akaratból erőt lehet meríteni a folytatást illetően, hiszen mindenki számára világossá vált, hogy az idei együttesünk is sokra hivatott, bárki ellen megállja a helyét.

Most vasárnap újabb kőkemény csata vár ránk, amely semmivel sem lesz könnyebb az előzőnél. Az a Szeged-Csanád Grosics Akadémia érkezik hozzánk, amely az előző idényben még a feljutással is kacérkodhatott, végül a negyedik helyen zárt, s amely a nyári szünetben tovább erősítette keretét: a szegediekhez igazolt például a Vasastól Szatmári Lóránd és Szilágyi Zoltán, Szakály Dénest pedig az MTK-tól szerződtették. Leendő ellenfelünk számára ez lesz zsinórban a harmadik idegenbeli mérkőzés, ugyanis otthona, a Szent Gellért Fórum gyepszőnyege nem alkalmas a játékra. A vasárnapi bajnokit Szegeden rendezték volna meg, de a fenti ok miatt kérték tőlünk a pályaválasztói jog felcserélését, amibe mi belementünk.

– Az MTK elleni bajnokin az első meccsünkhöz képest jóval bátrabb játékot láttam. A fiúk megvalósították mindazt, amit kértünk tőlük, amit megbeszéltünk, s látták, hogy ha bátran futballoznak, akkor érvényesíteni tudják az akaratukat – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Vasárnap újabb nagyon nehéz meccs vár ránk, a Szeged ugyanis erős ellenfél, amely az előző szezonban is remekül teljesített, a nyáron pedig jó játékosokat igazolt. Hátul meg kell tartanunk azt a stabilitást, ami jellemzett minket az MTK ellen, kompaktnak és zártnak kell maradnunk, a támadójátékunkban pedig még jobb döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a szurkolóinkat!

A két csapatot jelenleg két pont választja el egymástól a tabellán. Míg mi eddig egy pontot szereztünk, a Szeged háromnál jár, hiszen a második fordulóban 2-1-re legyőzte Győrben az ETO-t, az elsőben pedig 2-1-re kikapott ugyan az MTK-nál, de alaposan megizzasztotta ellenfelét.

A 3. forduló programja: Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (augusztus 14., vasárnap, 17.30), Gyirmót FC Győr–Békéscsaba, Tiszakécske–DVTK, Soroksár–Csákvár, Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr, MTK–Dorog, Kazincbarcika–Budafok, PMFC–Mosonmagyaróvár, Ajka–HR-Rent Kozármisleny, Siófok–Nyíregyháza.