A Szentlőrinc II. is nekivág az új szezonnak

Fotó: Kurdi József

A két évvel ezelőtti bajnok otthonába látogat B csapatunk az AutoCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztály 3. fordulójában. Fiataljaink felkészüléséről és a soron következő találkozóról újonnan kinevezett vezetőedzőnket, Szolga Goránt kérdeztük.

 

Habár a Megyei I. osztály küzdelmei már az előző hétvégén kezdetét vették, B csapatunk még csak most csatlakozik be a 2022/2023-as szezonba, mivel az 1. fordulóban a Szentlőrinc II. volt a szabadnapos a többi gárda mellett. Az elmúlt héten a BMLSZ még egy további változást jelentett be hivatalosan: a Boda ÖSE visszalépett a bajnokságban való indulástól, így tizennégy csapatosra módosult az AutoCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztálya.

Második csapatunknál is több változás érvényesült az előszezonban, hiszen Szolga Gorán személyében új vezetőedzőt köszönthetünk, továbbá idén még több és még fiatalabb utánpótlás-játékosok szerepeltetése a cél. 

- A vezetőség részéről jött a felkérés a Szentlőrinc II. vezetőedzői pozíciójára, amit örömmel elvállaltam, miután pontosítottuk a célkitűzéseket. Idén kicsit másképpen fog működni a B csapat, mint a korábbi esztendőkben, mivel a mostani kiírásban szeretnénk jóval több utánpótláskorú játékosunkat lehetőséghez juttatni, sőt a csapat gerincét is erre szeretnénk építeni – fogalmazatott Szolga Gorán.

Az elsődleges cél tehát adott második együttesünknél: minél több utánpótláskorú játékosnak megadni a lehetőséget a felnőtt labdarúgásban.

- A keretünket kizárólag olyan fiatalok alkotják, akik 2000 után születtek. A legfontosabb célunk az, hogy azokat a srácokat, akiknél úgy érezzük, hogy még többet tudnának kihozni magukból - amire az utánpótlás bajnokság esetlegesen nem elegendő -, hozzászoktassuk a felnőtt labdarúgáshoz. Ezáltal az ajtó mindenki előtt nyitva áll, aki betöltötte a tizenhatodik életévét a sportegyesületnél.

Holnap délelőtt 11:00-kor a tavaly még az NB III-ban szereplő Mohácsi TE 1888 vendégei lesznek fiataljaink. Nehéz erőpróba vár labdarúgóinkra.

- A felkészülésünk valamivel később kezdődött, mint a többi együttesé, így lesz még munka bőven a srácokkal. Nagyon nehéz a sorsolásunk, egyből a Megyei I. osztály egyik bajnokesélyeséhez látogatunk.

 

A 3. forduló programja: Mohácsi TE 1888 – Szentlőrinc II. (szeptember 3., szombat, 11:00), Kétújfalui SE - Lovászhetényi FC, Sport36 Komlói Bányász - Siklósi FC, Pécsváradi SE Prosport.hu - Szederkényi G-S II., Villány TC – Bólyi SE, PVSK – VSK Sellye.