A szombati ebéd után jöhet a Haladás elleni hazai derbi!

A győri pontszerzés után hazai pályán játszik bajnokit NB II-es csapatunk, amely szombaton kora délután (13.00) a Szombathelyi Haladást fogadja. A legutóbbi két meccsünket megnyertük saját szurkolóink előtt, reméljük, hogy folytatjuk a jó sorozatot!

 

Nem csak a pontszerzés miatt gondolhatunk vissza jó szívvel az ETO FC Győr otthonában lejátszott bajnokira (1-1), hanem azért is, mert az első félidőben remek játékot produkáltunk.

– Visszanézve is jó volt ez a meccs! – mondta vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Nagyszerűen futballoztunk az első félidőben, nem hagytuk kibontakozni a házigazdákat, s bár végül nem nyertünk, nem voltam csalódott, mert látszott, hogy van egy stabil alapjátékunk, amire építhetünk.

Az utóbbi hetekben egyre markánsabban látszik játékunkon az előrelépés, ami nem mellesleg eredményekkel is párosul. A legutóbbi nyolc mérkőzésünk közül mindössze egyet veszítettünk el (nem kis balszerencsével Csákváron…), négyszer döntetleneztünk, hármat pedig megnyertünk, köztük olyan ellenféllel szemben, mint a DVTK. Hazai pályán a Diósgyőr és a Nyíregyháza felett aratott sikerrel a hátunk mögött várjuk a Szombathelyi Haladást, s bízunk abban, hogy ez a szép sorozat folytatódni fog.

– Nem is lehet más a célunk hazai pályán, mint az, hogy nyerjünk! Kulturáltan futballozó ellenfelet fogadunk, amely a legutóbbi három mérkőzését megnyerte az új vezetőedző irányításával: az előző fordulóban az MTK-t, előtte pedig a Gyirmótot győzte le, vagyis jó formában érkezik hozzánk. De nincs mitől tartanunk, ha azt produkáljuk, amit hetek óta, akkor nem lehet különösebb problémánk. Persze a győzelemhez szükség lesz ismét arra a szívre is, ami hazai pályán rendre jellemző ránk. Szeretnénk ezt a meccset is sikerrel abszolválni!

A győzelemhez nem csak játékosaink nagy szívére lesz szükség, hanem szurkolóink segítségére is: bízunk benne, hogy holnap is sokan buzdítják majd csapatunkat!

Ha pusztán az egymás elleni mérlegből indulnánk ki az előttünk álló meccs kapcsán, nem lenne mitől tartanunk. A két csapat az elmúlt két NB II-es szezonban négyszer találkozott egymással, és csak egyszer szenvedtünk vereséget a Halitól, akkor is Szombathelyen kaptunk ki.

Eredmények az elmúlt két szezonból:

2020/2021: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 1-0, Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc 4-0

2021/2022: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 0-0, Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc 0-1

 

A 13. forduló programja: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás (október 22., szombat, 13.00), Gyirmót FC Győr–Soroksár, Mosonmagyaróvár–DVTK, Budafok–Csákvár, Dorog–ETO FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–HR-Rent Kozármisleny, MTK–Siófok, Kazincbarcika–Tiszakécske, PMFC–Ajka, Békéscsaba–Nyíregyháza.