A tabella élén álló Haladást fogadjuk!

A mezőny két veretlen csapata találkozik az NB II. 10. fordulójában, az éllovas Szombathelyi Haladást fogadjuk majd Kaposváron. Rangadó lesz ez a javából, nem lehet ennél nagyobb motiváció játékosaink számára!

 

A tiszakécskei győzelemnek köszönhetően egyrészt megtartottuk veretlenségünket, másrészt még feljebb kapaszkodtunk a tabellán, immár a hatodik helyen állunk! Szédítő magasság ez számunkra, de egyelőre abszolút bírjuk a magaslati levegőt – reméljük, még hosszú ideig ide, a középmezőny elejéhez fogunk tartozni.

A vasárnapi mérkőzésen tapasztaltakat azonban intő jelként is értelmezhetjük. Az első félidőben ugyanis korántsem azt a teljesítményt nyújtottuk, ami ránk egyébként jellemző, nem játszottunk megfelelő ritmusban, nem voltunk elég agresszívek, kezdeményezőek – ami persze betudható akár az ötórás buszozásnak is. A szünet utáni produkcióval azonban maximálisan elégedettek lehetünk, mert sokkal jobban játszottunk, és ennek köszönhetően fordítottunk is.

– Ez egy figyelmeztető jel volt! Kicsit langyosabban kezdtünk, amit az ellenfelünk rögtön kihasznált, s máris hátrányban voltunk. Itt nem szabad húsz-harminc perceket kihagyni, az elejétől a végéig koncentrálni kell minden egyes mérkőzésen! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka.

Hát még egy olyan meccsen, amelyen a mezőny legjobb formában lévő csapatával találkozunk! Szerda délután a Szombathelyi Haladás lesz a vendégünk Kaposváron, amely nem kis meglepetésre (hozzánk hasonlóan) még veretlen, s 21 pontjával a tabella élén áll, megelőzve az összes, feljutásra hajtó együttest, mint például a Vasas, vagy a DVTK.

– Számomra nem olyan meglepő, hogy a Haladás ilyen jól szerepel. Az előző szezonban is masszív csapat volt, a keretet jórészt együtt tartották, sőt, tovább erősítették, ráadásul érkezett egy új edző, akivel láthatóan nagyon jó az összhang. Sokat elmond leendő ellenfelünkről, hogy mindössze két gólt kapott a kilenc bajnokiján! Látszik, hogy pontosan tudják, mit akarnak!

Persze mi is tudjuk, hogy mit akarunk: nyerni szeretnénk! Csapatunk többször is bizonyította már, hogy bárkivel szemben felveszi a versenyt, s bárkit képes legyőzni.

– Megmutattuk már többször is, hogy képesek vagyunk a jó és hatékony támadójátékra. Nagyon örülünk neki, hogy a tizedik fordulóban ilyen rangadót játszhatunk, hogy két veretlen csapat találkozik egymással: ennél nagyobb motiváció nem kellhet a játékosainknak! Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezen a meccsen is eredményesek legyünk – mondta Marián Sluka.

Az előző szezonban mindkét csapat megnyerte a hazai meccsét: Szombathelyen kikaptunk 4-0-ra, Szentlőrincen pedig győztünk 1-0-ra. Az utóbbival holnap, Kaposváron is kiegyeznénk…

A 10. forduló programja (szeptember 29., szerda): Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás (Kaposvár, 16.00), Soroksár–Dorog, Budaörs–Tiszakécske, Vasas–Nyíregyháza, Szolnok–Budafok, Kecskemét–PMFC, Siófok–ETO FC Győr, Csákvár–Békéscsaba, DVTK–III. Ker. TVE, Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Hajrá Lőrinc!