A Vasastól igazoltunk: Rétyi Róbert és Kiss-Szemán Péter is nálunk folytatja

Fotó: Kovácsevics Dusán

Az előző szezonban csak kölcsönben szerepelt nálunk a Vasas két játékosa, Rétyi Róbert és Kiss-Szemán Péter, a következő idényben viszont már végleg mindketten a mi futballistáink: a két klub megállapodott az átigazolásukról.

 

Örömteli, hogy mindkét tehetséges, ambiciózus fiatal nálunk, velünk képzelte el a folytatást, ez is jelzi, hogy klubunknak jó a megítélése. Rétyi Róbert az őszi szezont még a Vasasnál töltötte, majd a téli átigazolási időszakot követően került hozzánk kölcsönbe. A 2020/2021-es bajnokságban hívta fel magára a figyelmet a másodosztályban: az FC Ajka színeiben 37 találkozón 7 gólt szerzett az akkor még csak 20 éves támadó. Szentlőrinci színekben aztán 14 alkalommal került pályára és 2 gólig jutott – bízunk benne, hogy az előttünk álló idényben többször lesz eredményes, és folyamatosan jó játékkal rukkol elő.

– Nagyon örülök, hogy Szentlőrincen folytathatom, hiszen a játéklehetőség szempontjából ez a legjobb választás számomra. A tavasz folyamán komoly bizalmat szavazott nekem a szakmai stáb, bízom benne, hogy ez az új szezonban sem fog változni – nyilatkozta a 21 esztendős Rétyi Róbert. – Úgy gondolom, hogy képesek lehetünk jobb idényt zárni a csapattal, mint az előző, én pedig szeretném gólokkal és gólpasszokkal segíteni a srácokat. Számomra a lényeg az, hogy játékban legyek, azért is jöttem ide, mert úgy vélem, hogy itt számítanak rám!

 

Kiss-Szemán Péter személyében is egy tehetséges fiatal tért vissza hozzánk. Az előző másodosztályú évadot klubunknál kezdte meg, és alaposan kivette a részét az NB II-es tagság megőrzéséből: 16 mérkőzésen és 1 MOL Magyar Kupa találkozón ölthette magára a szentlőrinci szerelést, ezeken a találkozókon 2 gólt szerzett. A tavasz folyamán a bajnok Vasas FC visszahívta soraiba, így nem számíthattunk rá.

– Nagyon megtisztelő számomra, hogy végleg visszatérhettem a Szentlőrinchez, hiszen ennél az együttesnél debütáltam a profi felnőtt labdarúgásban. A 22. fordulót követően az anyaegyesületem visszarendelt, de sajnos nem úgy alakult a tavaszi folytatás, ahogyan azt elterveztem – fogalmazott a 20 éves Kiss-Szemán Péter. – Most már csak előre tekintek, és hálás vagyok a két klubnak, hogy ez a megállapodás megszülethetett. Nagyon erős bizalmat érzek a szentlőrinci stáb részéről, én pedig szeretném ezt a pályán a lehető legjobb formámmal meghálálni.

Klubunk sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar bízik benne, hogy a két fiatal labdarúgó beváltja a hozzájuk fűzött reményeket, és mindketten tovább fejlődnek Szentlőrincen.

– Két olyan labdarúgót sikerült szerződtetnie a vezetőségnek, akik már bizonyították a nálunk eltöltött időszakban, hogy értékes játékosai lehetnek a csapatnak. Nagy örömömre szolgált, hogy a tárgyalások során mindkettőjüknél éreztem az elhivatottságot, hogy Szentlőrincen szeretnék folytatni a karrierjüket, ennél jobb visszaigazolásra pedig nincs szükség! Nagyon fontos számunkra, hogy az út, amin járunk, hosszú távon is vonzó az ilyen fiatal, tehetséges játékosok számára!

Sok sikert kívánunk nektek lőrinci színekben!

Hajrá Lőrinc!