A végére hagytuk a csattanót: elhoztuk a három pontot Paksról!

Fotó: Paksi FC

3-1-es sikert hozott számunkra a paksi vendégszereplésünk az NB III. Dél-Nyugati csoport 8. fordulójában. Rétyi Róbert duplázni tudott, Novák Zsombor pedig sérülésből visszatérve újra góllal tudta segíteni csapatunkat!

 

Jól kezdtük a találkozót, megvolt a kellő lendület játékosainkban, a 30. percben aztán Rétyi Róbert tizenegyest harcolt ki csapatunk javára, amit fiatal támadónk el is vállalt és magabiztosan értékesítette (0-1).

A szünet előtt nem történt komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, sőt, egészen a 76. percig kellett várni a következő nagyobb eseményre: egy beívelt labdát követően Kiss Krisztián szeretett volna felszabadítani a tizenhatosunkon belül, de a hazaiak játékosa szemfüles volt és előbb eltolta a labdát, középpályásunk pedig a paksi labdarúgót találta el, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a zöld-fehérek javára. Hálóőrünk, Héninger Bendegúz jó irányba vetődött, de a paksi Földi Dominik értékesítette a tizenegyest és ezzel izgalmassá vált a találkozó (1-1).

Az utolsó negyedórában mind a két csapat próbálta megszerezni a három pontot érő találatot, amiből mi jöttünk ki jól, hiszen a 89. percben újra Rétyi Róbert szerzett gólt (1-2), majd egy perccel később Németh Márk gyönyörű beadását Novák Zsombor bólintotta a hálóba (1-3) és így három ponttal a zsebünkben utazhattunk haza a tolnai városból.

Jövő vasárnap, október 1-én hazai pályán folytatjuk a szezont, hiszen a Szekszárdi UFC fogadjuk 15:00 órakor.

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT, 8. FORDULÓ:

Paksi FC II. – Szentlőrinc 1-3 (0-1)

Paksi FC II.: Simon – Szélpál (Ádám, 65.), Temesvári, Lépő, Földi, Hahn (Szécsi, 65.), Ulbert (Horváth K., 46.), Pupp, Pesti, Máté (Zoltán, 75.), Győrfi. Vezetőedző: Kindl István

Szentlőrinc: Héninger – Miklós, Keresztes, Tamás, Németh – Hleba, Múcska (Kesztyűs, 65.), Medgyesi (Sághy, 78.) – Rétyi, Kiss K. (Novák, 78.), Grabant (Kiss-Szemán, 71.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Földi (76. – büntetőből), ill. Rétyi (30., 89. – az elsőt büntetőből), Novák (90.)

 

A 8. forduló eredményei: MTK II.-Dunaújváros 3-1, Ferencváros II.-Kaposvár 1-0, Iváncsa-Fehérvár II. 3-1, Majos-Mohács 1-3, Szekszárd-Érd 2-2, Nagykanizsa-PEAC 4-1, Dunaföldvár-Gárdony 4-0.