A vereségsorozatunk megszakadt, de a győzelem sajnos nem jött össze

Fotó: Kurdi József

Zsinórban öt elveszített bajnoki után a Kazincbarcika elleni hazai mérkőzésen muszáj volt előrelépnünk, ami végül sikerült is, hiszen megszakítottuk a rossz sorozatot. A második félidőben vezetést szereztünk, úgy tűnt, hogy nyerünk, de végül be kellett érnünk egy ponttal.

 

Ami örömteli, hogy bár az ötmeccses vereségszéria nyilván rányomja bélyegét a hangulatra, mindez nem látszik meg játékosaink teljesítményén. A Kazincbarcika elleni bajnoki első félidejében ugyanis úgy futballoztunk, mintha jó passzban lennénk: nem hagytunk levegőt ellenfelünknek, uraltuk a meccset, lendületes támadásokat vezettünk, és volt esélyünk arra, hogy megszerezzük a vezetést. A legközelebb a 36. percben jártunk a gólhoz, amikor Szabó Máté ziccerbe került, sajnos a jobb kapufára lőtte a labdát – ekkor azért átfutott mindenkin, hogy Fortuna már megint nem a mi kezünket fogja… Az első félidőre egyébként jellemző, hogy egyetlen kazincbarcikai helyzetet sem lehetett feljegyezni, a vendégek abszolút veszélytelenek voltak a kapunkra.

A második félidőben aztán hamar hátrányba kerülhettünk volna, persze az első barcikai helyzethez kellett a mi nagy hibánk is: egy eladott labda miatt alakult ki galiba a kapunk előtt. A folytatásban ismét mindent megtettünk azért, hogy előnybe kerüljünk, és az 56. percben Keresztes Bence révén meg is szereztük a vezetést (1-0). Nagy volt az öröm, hiszen régen voltunk már ilyen helyzetben!

A hátrányba került vendégek természetesen sokkal aktívabbá váltak, többször is gólveszélyes szituációt alakítottak ki a kapunk előtt. A 78. percben össze is jött nekik az egyenlítés, amihez megintcsak kellett a mi segítségünk: az alapvonal felé csorgó labdára senki sem startolt rá, csak az egyik barcikai játékos, aki be is adta, Kállai pedig értékesítette az előtte adódó helyzetet (1-1).

A hátralévő időre gyakorlatilag minden olyan játékosunk pályára került, akiben benne lehetett a gólszerzés, így Mervó Bence és Bányai Péter is, és ők ketten majdnem össze is hozták a második találatunkat. A 90. percben ugyanis Mervó nagyon veszélyesen csúsztatott bele a labdába, ami Bányaihoz került, ám nem jött teljesen jól, így támadónk végül nem tudta kapura irányítani.

A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget. Örömteli, hogy megszakadt a vereségsorozatunk, ugyanakkor ennél nyilván többre vágytunk, hazai pályán le szerettük volna győzni a szintén a bentmaradásért küzdő riválisunkat.

Csapatunknak még van egy bajnokija 2022-ben, december 11-én, vasárnap a Gyirmót FC Győrt látjuk vendégül. Nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat a mérkőzésre!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 19. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-0)

Szentlőrinc: Prokop – Keresztes, Havas, Tamás L. – Rétyi (Bányai, 88.), Németh E., Daróczi, László D. – Vidnyánszky M. (Lénárt, 84.), Grumics (Filipovics, 69.), Szabó M. (Mervó, 84.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri – Szemere, Ur, Horváth M., Süttő – Hleba, Szabó B. (Székely D., 73.) – Puska (Kállai, 61.), Ádám F., Kurdics (Heil, 84.) – Pálinkás (Takács T., 61.). Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerzők: Keresztes (56.), ill. Kállai (78.)

 

Percről percre:

8. perc: Vidnyánszky lőtt ballal, 21 méterről, Megyerinek nem okozott gondot a próbálkozás.

9. perc: Grumics passza után Szabó Máté került helyzetbe a bal oldalon, 15 méterről gyenge lövést eresztett meg, Megyeri könnyedén fogta a labdát.

13. perc: Ismét Szabó Máté próbálkozott, a jobb alsót vette célba, de a barcikai kapus a helyén volt.

26. perc: A kaputól 27 méterre szabadrúgáshoz jutottunk, amit Szabó Máté végzett el: nagyon jól lőtte el a labdát, ami a bal felsőbe tartott, ám Megyeri nagy vetődéssel szögletre ütötte.

33. perc: László Dávid ívelt be jobbról egy szabadrúgást, a hosszú többen is érkeztek, de a labda végül Megyerinél kötött ki.

36. perc: Grumics passzolt remekül László Dávidhoz, aki a középen jó ütemben érkező Szabó Mátéhoz továbbított, támadónk hatalmas helyzetben, 6 méterről a jobb kapufára lőtte a labdát.

47. perc: Eladtuk hátul a labdát, amit majdnem góllal büntettek a vendégek: Pálinkás lövésébe előbb belevetődött Tamás László, az ismétlést Prokop védte.

50. perc: Németh Erik passzolt Szabó Mátéhoz, aki balról Vidnyánszkyhoz továbbított, fiatal támadónk lövését sajnos védte Megyeri.

53. perc: Hleba bikázta rá a labdát 28 méterről, nagyon célt tévesztett a próbálkozás.

56. perc: Szabó Máté bal oldali szöglete átszállt a túloldalra, onnan visszaívelték a labdát, így Keresztes került ziccerbe, aki 5 méterről szépen fejelte a kapu bal oldalába (1-0).

58. perc: Jobb oldali beadás után Kurdics 12 méterről a kapu fölé vágta a labdát.

71. perc: Szemere ívelt be jobbról, Kurdics kapura fejelte a labdát, amit Keresztes vágott ki a mezőnybe.

76. perc: Németh Erik szúrta rá a kipattanót kapásból, a labda 2 méterrel a kapu jobb oldala mellett szállt el.

78. perc: Senki sem mozdult egy előreívelt labdára, amit balról, az alapvonaltól középre adtak, Kállai pedig 7 méterről a kapu jobb oldalába talált (1-1).

90. perc: Jobb oldali szögletet követően a rövidnél érkező Mervó jól csúsztatott bele a labdába, ami így átszállt a túloldalra, Bányai azonban nem tudta jól eltalálni, így odalett a helyzet.

 

A 19. forduló eredményei: Dorog–PMFC 1-0, HR-Rent Kozármisleny–Siófok 4-0, MTK–Gyirmót FC Győr 5-2, DVTK–Szombathelyi Haladás 1-2, Csákvár–ETO FC Győr 1-1, Mosonmagyaróvár–Soroksár 1-1, Budafok–Tiszakécske 1-1, Békéscsaba–Ajka 0-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza 1-1.