A vonal felett vagyunk – ott is tudunk maradni!

Bár manapság abszolút nem nekünk kedvez a szerencse, nem vagyunk jó passzban, így is a vonal felett, vagyis bentmaradó pozícióban vagyunk az NB II-ben. Nem szabad csüggedni, továbbra is harcolni kell, mert biztos, hogy valamikor fordul a kocka – de ezért tenni kell! 

 

Nagyon jól indult a 2021-es esztendő számunkra, hiszen az első mérkőzésünket megnyertük: 2-1-re legyőztük hazai pályán a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát. Akkor biztos senki sem gondolta, hogy egészen mostanáig, március 13-ig az lesz az utolsó győzelmünk…

Pedig sajnos így van: azóta ötször kikaptunk, csak a PMFC ellen szereztünk pontot.

- Egy olyan csapattal találkozunk, amely öt forduló óta veretlen. A Nyíregyháza remekül végzi az átmeneteket a szervezett, masszív védelméből a támadásaiba, a téli erősítéseiknek köszönhetően pedig még többet javult a támadójátékuk – nyilatkozta vezetőedzőnk, Marián Sluka. -Nagyon bízom benne, hogy egy ki-ki párharcra fog sor kerülni vasárnap, mindegyik játékos tudja, hogy miben kell javulnia. Ahhoz, hogy ponttal vagy pontokkal távozzunk a Nyíregyháza otthonából, át kell menteni azt mentalitást a teljes mérkőzésre, amit hatvan-hetven percig produkálni szoktunk.

Ha csak az eredményeket néznénk, nyugodtan kijelenthetnénk, pocsék a teljesítményünk. De nem csak a pontokat kell nézni: a játékunk, a harcosságunk, a küzdeni tudásunk alapján igenis bizakodhatunk, ki tudjuk kaparni magunknak a gesztenyét! Más biztosan nem kaparja ki nekünk, saját magunknak kell mindent beletennünk azért, hogy a következő szezonban is másodosztályú csapata legyen Szentlőrincnek!

- Kisebb gödörbe kerültünk, amiből szeretnénk végre kimászni – fogalmazott középpályásunk, Hleba Tamás. - Az elmúlt hat meccsen sajnos nem sikerült ez, de azért utazunk Nyíregyházára, hogy pontot, pontokat hozzunk haza és hogy megtörjük a nyírségiek győzelmi szériáját. Vissza akarunk térni a helyes útra!

A bajnokságból van még vissza tíz mérkőzés, vagyis rengeteg pontot lehet még szerezni – riválisaink pedig sokat hullajthatnak el. Ötször játszunk otthon és ötször megyünk idegenbe, de ez ebben a szituációban édesmindegy, akárhol lépünk is pályára, ki kell hoznunk magunkból a maximumot, ami elég lehet a sikerhez. Akár Nyíregyházán is! Aki ott volt ősszel Kaposváron, láthatta, hogy a nyírségiek semmivel sem voltak jobbak nálunk, sőt, azon a meccsen nekünk állt a zászló, aztán valahogy mégis eltékozoltuk a három pontot. Most vasárnap vissza lehet szerezni ezeket a pontokat: vasakarattal, megingathatatlan hittel, no meg legalább egy csipetnyi jó játékkal. Mindent bele, fiúk!

A 29. forduló programja: Nyíregyháza–Szentlőrinc (14:30), PMFC–DVSC, DEAC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Soroksár–Budaörs, Dorog–Szombathelyi Haladás, Kazincbarcika–Békéscsaba, Vasas–Gyirmót FC Győr, Ajka–Szolnok, Kaposvár–Siófok, ETO FC Győr–Csákvár.