Agilis támadót szerződtettünk a szerb élvonalból

A Vasas elleni vasárnapi bajnokin már a keretben lesz csapatunk új játékosa, Szrdjan Matics, aki legutóbb a szerb élvonalbeli Napredak Krusevac támadója volt.

 

 

 

A téli felkészülés során Szrdjan Matics is lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítsa, érdemes lenne szerződtetnünk. Pályára lépett a PMFC és a ZTE elleni edzőmeccsen is, amelyeken olyan teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően a szakmai stáb a leigazolása mellett döntött. A 26 éves, újvidéki születésű támadó legutóbb a szerb első osztályban szereplő Napredak Krusevac játékosa volt, s a csapat színeiben három meccsen pályára is lépett a Szuperligában.

 

– Az eddig tapasztaltak alapján úgy gondolom, hogy sikeres idényünk lesz, biztos vagyok benne, hogy bent tudunk maradni – mondta Szrdjan Matics. Vannak minőségi játékosaink és remek edzőink, akikkel minden nap jó munkát végzünk. Remek hangulat uralkodik mind a pályán, mind a pályán kívül. Az egyéni célom az, hogy minél többet játsszak, és a góljaimmal minél több pont megszerzésében segítsek a csapatnak. Szeretném kamatoztatni az erényeimet, ami a gyorsaság és a gólérzékenység: csatár vagyok, aki szeret minél hamarabb lehetőséget teremteni a gólszerzésre – vagy saját magamnak, vagy a csapattársaimnak.

 

A támadósorban középen és a két szélen is bevethető 180 centis játékosra sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar hívta fel a figyelmet.

 

– Matics a határon túli kapcsolataim révén került hozzánk – fogalmazott Fekete Tivadar. – Miután felhívták rá a figyelmemet, először monitoroztam a pedigréjét, majd ezt követően végig figyelemmel kísértem a teljesítményét, ez alapján pedig végül javasoltam, hogy vegyen részt a januári felkészülésünkön. A PMFC és a ZTE elleni mérkőzéseken megerősítette az előzetesen róla kapott pozitív információkat, bizonyította, hogy valóban agilis támadó, aki ráadásul nagyon pozitív személyiség is. Miután magyar felmenőkkel, magyar állampolgársággal is rendelkezik, a szerződtetése gördülékeny és problémamentes volt.

 

Sok sikert kívánunk Szrdjan Maticsnak szentlőrinci színekben!