Állhatatosabb játékra lesz szükségünk a PEAC ellen

Megkezdődtek a Baranya megyei felnőtt I. osztály küzdelmei is, amelyben B csapatunk, a Mozsgó-Szentlőrinc II. is érdekelt. Sajnos 3-1-es vereséggel nyitottunk a megyében évek óta remeklő Pécsvárad ellen.

 

A Mozsgón rendezett mérkőzésen mezőnyben egyenlő félnek mutatkozott a két csapat, a pécsváradiak viszont rutinos, párharcerős kerettel álltak fel a találkozóra, mely apróbb részletekben előnyt jelentett számukra a kapu előtt. Dörzsöltségük leginkább a pontrúgásoknál volt tetten érhető, a rögzített helyzeteknél rendre felülkerekedtek fiataljainkon. Ez elég volt, hogy elvigyék a három pontot tőlünk. 

Búslakodásra azonban nincs okunk, mert a találkozó több szempontból is különleges volt. A kilátogató nagyjából 150 néző láthatta, klubunk idén is azzal a szándékkal nevez B csapatot alsóbb osztályban, hogy fiataljaink kellő rutint szerezzenek a felnőttek között. 

A Mozsgó-Szentlőrinc papíron B csapat, ellenben nem B opció. Klubon belüli funkciója, hogy minőségi merítést jelenthessen nagycsapatunk számára. Saját neveléseink és fiatal új igazolásaink karrierútjában fontos lépcsőfokot kell biztosítson B alakulatunk.

Számos ifjoncunkkal már tavaly is találkozhattak szurkolóink a csapat mérkőzésein, akadtak azonban új arcok is a pályán. Kezdőként kapott lehetőséget a 18 éves Simon Botond, aki a Zalaegerszeg utánpótlásától érkezett hozzánk, a védelem bármely pontján bevethető játékos. A 19 éves Basics Zsolt, aki Nagyatádról csatlakozott, szintén az alapcsapat tagjaként lépett pályára. Bemutatkozott még a felnőttek között a 19 éves Varga Armand, és a mindösszesen csak 16 esztendős Mang Brendon is. 

 

Mozsgó-Szentlőrinc II. – Pécsvárad SE R-Bus 1-3 (1-2) 


Mozsgó-Szentlőrinc II.: Gyalus – Mozsgai (Tóth M., 46.), Simon, Török, Pataki – Cenaj – Basics, Slavonics, Pretz (Varga, 85.), Vörös (Mang, 67.) – Maduka (Molnár, 78.). Pécsvárad SE R-Bus: János – Németh, Krapecz, Racskó, Kungl – Bozó, Temesvári (Kőnig, 77.) – Takács, Reith (Bedi, 81.), Udvardi (Dienes, 45.) – Tóth A. Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Maduka (43. - büntetőből), ill. Tóth A. (36.), Reith (45.), Bozó (80.)

 

Jövő hét szombaton (augusztus 28-án) 17:00-kor Pécsett, a Várkői pályán javíthatunk a PEAC ellen.

(Fotó: www.bama.hu)