Amit kellett, elvégeztünk: készen állunk a rajtra!

Elrepültek a hetek, vége a felkészülési időszaknak, a hétvégén már folytatódik a bajnokság az NB II-ben. Vezetőedzőnket, Sluka Mariánt kérdeztük csapatunk felkészüléséről.

 

 

Az utolsó bajnokinkat december 13-án játszottuk le, a 21. fordulóban a Gyirmót FC Győr vendégei voltunk, s 2-1-es győzelemmel búcsúztunk a 2020-as esztendőtől. Szép, tartalmas és izgalmas év volt számunkra!

A Gyirmót elleni meccset követően egy kis pihenőt kaptak a fiúk, mindössze nyolc napot, majd meg kellett kezdeniük a „házi feladatot”, otthon kellett dolgozniuk. A közös felkészülést január 4-én kezdte el csapatunk, vagyis immár négy hete dolgozunk.

– Ez egy rövid felkészülés, ennek megfelelően terveztük meg a programot – fogalmazott vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Minden feladatot elvégeztünk, amit szerettünk volna, egyedül az hátráltatott minket egy picit, hogy nem tudtunk korábban átmenni a műfűről a füves pályára. Nagyon örültem neki, hogy a játékosok egytől egyig jól, keményen edzettek, odatették magukat. Sajnos a munka elején Paceka Norbert, Keresztes Bence és Aszalós András is megsérült.

A felkészülés során négy edzőmeccset játszottunk, erős ellenfelekkel találkoztunk. A mérleg két győzelem, egy döntetlen és egy vereség: a Pakstól 2-0-ra kikaptunk, a Kaposvár ellen 2-1-re, a ZTE-vel szemben 3-2-re győztünk, a PMFC-vel pedig 1-1-re végeztünk.

– Örültem annak, hogy mind a négy mérkőzésen azt az agresszív, akaratos játékot produkáltuk, amit elvárok! Nagyon hasznos meccsek voltak ezek számunkra, mindenki nagyjából ugyanannyi játékpercet kapott.

Az utóbbi hetekben akadt némi mozgás a keretünkben, szerződtettünk új játékosokat. Velük kapcsolatban Sluka Marián elmondta, mindenki jól kapcsolódott be a munkába, szépen beálltak a sorba. Úgy tűnik, érkezésükkel sikerült megerősíteni azokat a pozíciókat, amelyek esetében ezt szükségesnek érezte a szakmai stáb: egészséges versenyhelyzet, konkurenciaharc alakult ki, amelyből csak profitálhat a bentmaradásért harcoló csapatunk!

Január 31-én, vasárnap jöhet az első 2021-es bajnoki, a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk. Hajrá, Szentlőrinc!