„Az eddiginél is nagyobb összefogásra van szükség!”

Szusszanásnyi pihenő után NB II-es labdarúgócsapatunk hétfőn megkezdte a felkészülést a folytatásra: január 31-én már bajnoki meccset játszunk. Vezetőedzőnk, Marián Sluka elárulta, mire van szükség ahhoz, hogy elérjük a célunkat és bentmaradjunk.

 

 

Vasárnap koronavírus-teszten estek át játékosaink, hétfőn megkezdődtek az edzések, szombaton (11:30) pedig már edzőmeccset játszunk a Pakssal. Pörög az élet NB II-es csapatunknál, amely újoncként 24 ponttal a 16. helyen zárta az őszi szezont. Ha május közepén is ugyanitt állnánk, az azt jelentené, hogy bentmaradtunk!

Addig azonban még sok víz lefolyik a Dunán. Vár ránk a folytatásban tizenhét kőkemény csata, amelyeken ugyanúgy meg kell majd harcolnunk minden egyes pontért, ahogy az eddigiekben tettük.

– Nem lesz könnyű ez a négy hónap, az biztos! Az eddiginél is nagyobb összefogásra van szükség a csapaton és a klubon belül annak érdekében, hogy elérjük a célunkat és bentmaradjunk. Ha ugyanúgy a helyes úton járunk, mint az őszi szezon nagy részében, agresszív, akaratos, szervezett játékkal rukkolunk ki, akkor eredményesek leszünk. Eddig is a profi, kemény munka, a profi hozzáállás hozta a sikereket: lehet, hogy annyi már nem lesz elég, mint ősszel, mindenkinek még egy kicsit többet bele kell adnia! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka.

Az már biztos, hogy nem teljesen ugyanazzal a kerettel vágunk neki a folytatásnak. Lakusic Milostól és Sinkovits Dávidtól elköszöntünk, Lehoczky Rolandot pedig visszarendelték az MTK-hoz – ebből kiindulva lesznek új játékosaink is.

– Csak olyan játékost látok szívesen ennél a csapatnál, aki hajlandó harcolni a céljainkért és aki jól érzi magát Szentlőrincen! Miután az anyagi lehetőségeink behatároltak, várhatóan olyan futballistákat tudunk hozni, akik máshol kevesebb lehetőséget kaptak, de motiváltak, és meg akarják mutatni, hogy helyük van az NB II-ben! A védelembe, a középpályára és a támadósorba is szeretnénk igazolni, fontos lenne, hogy minden pozícióra legyen két hasonló képességű játékos, ami egészséges versenyhelyzetet eredményezne. Továbbra is maximálisan bízom a jelenlegi keretben, de szükségünk van egy kis friss vérre!

A felkészülést műfüvön kezdtük el, természetesen minél előbb át kell térnünk füves pályára – remélhetőleg erre már jövő héten sor kerül. Játékosaink jó állapotban tértek vissza a néhány hetes szünet után, látszott rajtuk, hogy elvégezték a rájuk osztott házi feladatokat. A január végi bajnoki rajtig négy edzőmeccs szerepel a programunkban, most szombaton a Paks ellen játsszuk le az elsőt (a mérkőzés után a PMFC is összecsap Szentlőrincen a paksiakkal – mindkét találkozó zárt kapus), majd a tervek szerint találkozunk a Kaposvárral, a ZTE-vel és a Bp. Honvéd B csapatával.

Jó munkát, fiúk, hajrá, Szentlőrinc!