A tavaly még az élvonalban szereplő Budafokot fogadjuk

Fotó: Kurdi József

A válogatott szereplése miatti szünet után hazai mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot, vasárnap (16:00) a Budafokot látja vendégül NB II-es csapatunk. Saját szurkolóink előtt meg kellene szereznünk a tizedik győzelmünket!

 

Nagyon fontos győzelemmel zártuk a válogatott szünet előtti időszakot, hiszen 1-0-ra nyertünk a Haladás otthonában. A legutóbbi öt bajnokinkból mindössze egyet veszítettünk el (igaz, a Tiszakécske elleni hazai vereség fájó volt), kettőt megnyertünk és kétszer döntetleneztünk, vagyis nem vagyunk rossz passzban. Most pedig olyan sorozat következik számunkra, amelyből ha jól jövünk ki, akár a bentmaradást is bebiztosíthatjuk: zsinórban négyszer játszunk hazai pályán, jön a Budafok, a Budaörs, a Soroksár és az Ajka!

Persze nem „csomagban” kell nézni ezeket a meccseket, hanem szép sorjában mindig csak a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Most tehát a Budafok ellenire, ami biztosan nem lesz könnyű. A leendő vendégek a bentmaradásért harcolnak, s miután a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték (otthon a Szolnokot, idegenben a Haladást verték), máris a vonal felett találták magukat.

– A Budafok erős csapat, a keret nagy része az előző szezonban még az NB I-ben futballozott – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Ráadásul az utóbbi időben javuló formát mutatnak, a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték. Kemény ki-ki meccsre számítok, amelyen apró dolgok fognak dönteni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikeresek legyünk. Ha a taktikai utasításokat betartják a fiúk, szervezetten és akaratosan futballoznak az utolsó pillanatig, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre.

Jó hír, hogy az elmúlt közel két hétben nagyon jól dolgozott a csapat. Az első héten még az időjárás is kedvező volt, remek munkát lehetett végezni: fizikálisan kellőképpen felkészültünk a bajnokság hátralévő kilenc meccsére. A hétvégén ráadásul kiváló mérkőzést vívtunk az élvonalbeli Honvéddal, amelyen 2-2-re végeztünk.

– Száz százalékig elégedett voltam azzal a mérkőzéssel! Szervezett, tudatos, türelmes játékot nyújtottunk, akárcsak a bajnokságban. A második héten már konkrétan a Budafok elleni bajnokira készültünk, kiválóan dolgoztak a fiúk, nagyon bízom benne, hogy jó eredménnyel zárul majd a vasárnapi tétmeccsünk! – tette hozzá Marián Sluka.

A 30. forduló programja: Szentlőrinc–Budafok (április 3., vasárnap, 16.00), Kecskemét–ETO FC, Budaörs–Szombathelyi Haladás, Csákvár–III. Ker. TVE, Vasas–Békéscsaba, Siófok–Nyíregyháza, Szolnok–PMFC, Soroksár–Tiszakécske, Ajka–Dorog, DVTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.