Az előző szezonban sikerült, miért ne jöhetne össze most is?!

A Szombathelyi Haladás vendége lesz NB II-es felnőtt csapatunk a 32. fordulóban. Az előző idényben egygólos győzelmet arattunk a zöld-fehéreknél, nagyon bízunk benne, hogy most is képesek leszünk a meglepetésre.

 

A csütörtöki, ETO FC Győr elleni bajnokinkon tényleg csak egyvalami hiányzott a boldogságunkhoz: a gól. Jó teljesítményt nyújtottak a srácok, a helyzetek alapján meg kellett volna nyerniük ezt a mérkőzést, csak éppen képtelenek voltak a vendégek kapujába találni – nem mellesleg Ruisz kapus kifogástalanul védett.

– Nem csoda, hogy csalódottak voltunk a meccs után – mondta Domján Attila, csapatunk vezetőedzője. – Nagyon meg szerettük volna nyerni ezt a meccset, közel is voltunk hozzá, mégsem sikerült. Ugyanakkor azt jó volt látni, hogy szervezettek voltunk, jó felfogásban futballoztunk, a játék minőségével sem volt probléma, csak az ellenfél kapuja előtt nem voltunk elég hatékonyak.

Holnap délután biztosan jobban kell sáfárkodnunk a gólhelyzetekkel, mert Szombathelyen várhatóan nem lesz tucatnyi ziccerünk. Az borítékolható, hogy kőkemény csata vár ránk, leendő ellenfelünk ugyanis erős csapat, a középmezőny elejéhez tartozik, és csütörtökön nem kis meglepetésre az MTK otthonából hozta el a három pontot.

– A Haladásnak hasonló a játékstílusa, mint az ETO-nak, elég direkt futballt játszik, szereti minél hamarabb feljuttatni a labdát az ellenfél tizenhatosának közelébe. Az MTK elleni győzelem nagy bravúr volt, ugyanakkor látni kell azt is, hogy kétarcú együttes a szombathelyi, voltak hazai pályán kellemetlen vereségei is. Bízunk benne, hogy vasárnap mi is sikerrel járunk, és elhozzuk a három pontot – fogalmazott Domján Attila.

Az egymás ellen eddig lejátszott mérkőzések alapján nincs mitől tartanunk, ugyanis kifejezetten jó a mérlegünk a Haladás ellen. Ötször találkoztunk a szombathelyiekkel, háromszor győztünk, egyszer ikszeltünk és egyszer kaptunk ki.

2020/2021: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 1-0, Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc 4-0.

2021/2022: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 0-0, Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc 0-1.

2022/2023: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 2-0.

 

A 32. forduló programja: Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc (április 16., vasárnap, 17.00), Siófok–MTK, Soroksár–Gyirmót FC Győr, Tiszakécske–Kazincbarcika, Ajka–PMFC, Csákvár–Budafok, Nyíregyháza–Békéscsaba, ETO FC Győr–Dorog, HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, DVTK–Mosonmagyaróvár.