Az MTK ellen megmutattuk, hogy van bennünk spiritusz!

Fotó: Kurdi József

Emlékezetes, nagyon jó mérkőzéssel mutatkozott be az új szezonban hazai pályán NB II-es csapatunk, nézőcsalogatóbb, közönségszórakoztatóbb meccset nem lehet játszani annál, amilyen az MTK ellen derbi volt.

 

Jó volt látni, hogy nagyon sokan voltak kíváncsiak csapatunk első hazai bajnokijára. Nem csak a lelátó telt meg, a pálya körül a korlátnál is sok szurkoló állt – remek hangulat várta a csapatokat.

Persze érthető, hogy ennyien kijöttek, hiszen ellenfelünk a mezőny favoritja, az MTK volt. A vezetőedző az a Bognár György, aki a Pakssal nagyon szép eredményeket ért el, nem mellesleg látványos támadófutballt játszatott, a kezdőben pedig válogatott játékosok kaptak helyet: Futács Márkó, Németh Krisztián, Bognár István. Mindezek ismeretében mindenki tisztában volt vele, hogy egy döntetlen is a bravúr kategóriájába tartozna – főleg úgy, hogy sérülés miatt sem csapatkapitányunk, Tamás László, sem rutinos támadónk, Miroszlav Grumics nem léphetett pályára.

A meccs elején gyakorlatilag az első akció után a kapunkba került a labda, ám Németh Krisztián találatát les miatt rögtön érvénytelenítették. Nem sokkal később viszont talpra ugrott a lelátó, a 12. percben ugyanis egy gyönyörű akciót követően Németh Erik megszerezte a vezetést! Nagyszerű támadás volt hajszálpontos befejezéssel.

A folytatásban az MTK igyekezett feltörni a védelmünket, nagyon sokat volt a labda a vendégeknél, mi pedig csak ritkán jutottunk el az ellenfél kapujáig. Folyamatosan nyomás alatt voltunk, aminek aztán meglett az eredménye, Bognár István remek passza után Németh Krisztián talált újfent a hálóba – sajnos ekkor már nem lesről.

Az 1-1-es első félidőt követően a második játékrész hasonlóképp folytatódott, jött az MTK, amelybe újabb válogatott játékost cseréltek be Stieber Zoltán személyében. Sajnos nem sokáig tudtuk tartani magunkat, az 59. percben Nagy Zsombor, a 62.-ben pedig Stieber is betalált, s amikor 1-3-t mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, minden eldőlt.

Pedig dehogy! A hátralévő harminc perc szenzációs volt, mert egy pillanatra sem adtuk fel, a fiúk mentek előre, elhitték, hogy ebben a helyzetben is van keresnivalójuk. A 78. percben a nyáron szerződtetett Csörgő Raul megszerezte első gólját lőrinci színekben, hogy aztán két perccel később Mervó Bence gyönyörű szólója után már az egyenlítésnek örülhessen a közönség! Óriási volt a hangulat ekkor, hiszen mindenki érezte, hogy meg lehet szerezni az egy pontot, sőt, akár három is lehet belőle! S bizony attól sem álltunk messze, hogy kiharcoljuk a győzelmet: a meccs utolsó gólhelyzete ugyanis a miénk volt, ám Csörgő fejjel nem tudta bevenni az MTK kapuját.

A 3-3-as végeredmény nagy bravúr, de nem csak arra lehetünk büszkék, hogy megkaparintottunk egy pontot, hanem arra is, hogy a csapat megmutatta, van benne spiritusz, mindenki csúszott-mászott a sikerért, igyekezett tudása legjavát nyújtani!

Szép volt, fiúk!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 2. FORDULÓ: 

Szentlőrinc – MTK Budapest 3-3 (1-1)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi (Farkas, 69.), Keresztes, Havas, Nagy Zs. R., László D. (Németh M., 69.) – Papp, Németh E., Daróczi (Csilus, 61.) – Mervó (Bányai, 82.), Rétyi (Csörgő, 61.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

MTK Budapest: Balázs J. – Varju (Poór, 82.), Szépe, Nagy Zs., Medgyes – Lehoczky (Mezei, a szünetben), Kata M. (Kovács Mátyás, 85.), Bognár I. – Miknyóczki (Kovács Máté, 75.), Futács, Németh K. (Stieber Z., a szünetben). Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Németh E. (12.), Csörgő (78.), Mervó (80.), ill. Németh K. (33.), Nagy Zs. (59.), Stieber Z. (63.)

Sárga lap: Rétyi (32.), Farkas (73.), Németh M. (89.), ill. Lehoczky (7.), Nagy Zs. (46.), Futács (53.), Poór (86.)

 

PERCRŐL PERCRE:

1. perc: Betalált az MTK, de Németh Krisztián lesen kapta a labdát, így a gólja érvénytelen.

10. perc: Futács tette vissza a labdát az érkező Lehoczkynak, aki lapos lövést eresztett meg, Prokop magabiztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.

12. perc: Szép szentlőrinci támadás futott végig, Daróczi adott kiváló labdát Németh Eriknek, aki jobbról, 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

13. perc: Futács próbálkozása után a bal alsó mellett szállt el a labda.

18. perc: Erdélyi lövését blokkolta Szépe, a labda Rétyihez került, aki a kapu bal oldala mellé ollózta.

33. perc: Bognár löbbölte be a labdát gyönyörűen Németh Krisztiánnak, aki kilőtte a bal alsót (1-1).

39. perc: Bognár hozta helyzetbe Futácsot, aki balról, éles szögből lőtt, Prokop a rövid saroknál bravúrral védett.

45. perc: Rétyi tette vissza a labdát Daróczinak, aki 16-ról a kapu bal oldala mellé csavart.

51. perc: Futács fordult le a védőjéről, majd balról ellőtte a labdát a kapu előtt – veszélyes szituáció volt.

59. perc: A visszagurított labdát Nagy Zsombor 11 méterről a kapu bal oldalába lőtte (1-2).

62. perc: Stieber Zoltán húzogatott a 16-oson belül, majd 14 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-3).

64. perc: Futács fejesét követően Prokop a gólvonal előtt fogta meg a labdát.

77. perc: Kovács Máté lövését követően Prokop magabiztosan védett.

78. perc: Csörgő kapott remek labdát, helyzetbe hozta magát, majd jobbról a hosszú alsóba gurított (2-3).

79. perc: Stieber lőtt jobbról középre, Prokop hárított.

80. perc: Mervó szlalomozott gyönyörűen a vendég védők között, majd hajszálpontosan kilőtte a bal alsót (3-3).

89. perc: Kovács Máté durrantott kapura 20-ról, Prokop védett.

91. perc: Csilus szabadrúgásból Csörgőhöz ívelte a labdát, aki a kapu bal oldala mellé fejelte.

 

A 2. FORDULÓ EREDMÉNYEI: HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécske 3-1, Budafok–PMFC 2-2, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás 0-1, Csákvár–Siófok 1-0, Mosonmagyaróvár–Ajka 2-1, Dorog–Gyirmót FC Győr 1-4, Békéscsaba–Kazincbarcika 6-1, ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2.