Az U19-es válogatott egyik alapemberével erősödtünk!

Nagyon fiatal, egyben nagyon tehetséges játékossal erősödött NB II-es felnőtt csapatunk: egy évre kölcsönbe hozzánk került az MTK-tól Biben Barnabás.

 

Bár mindössze 17 éves, már 11 NB I-es mérkőzés van a lábában új igazolásunknak, Biben Barnabásnak. Az U19-es magyar válogatottban is alapembernek számító középpályás személyében olyan játékossal bővült a keretünk, akiben óriási potenciál van.

– Régóta ismerem a Szentlőrinc sportigazgatóját, Fekete Tivadart. Személye, valamint a klub filozófiája, miszerint bátran adnak lehetőséget a fiatal játékosoknak a kibontakozásra, meggyőzött arról, hogy érdemes ide igazolnom – fogalmazott Biben Barnabás. – Tavaly a Szentlőrincnek volt a teljes NB II-es mezőnyben a legfiatalabb átlagéletkorú csapata, ez nyilvánvalóan vonzó egy olyan, mindössze tizenhét éves futballista számára, amilyen én vagyok. Mindent meg fogok tenni azért, hogy egyéves kölcsönszerződésem alatt tovább fejlődjek, a legjobbamat akarom nyújtani, amivel meghálálhatom a szentlőrincieknek a bizalmat!

Biben Barnabás tavaly 11 alkalommal lépett pályára az MTK-ban az NB I-ben, kétszer ráadásul kezdőként – mindez pontosan jelzi, milyen tehetséges játékosról van szó. Pályafutása során a Vasas, a Puskás Akadémia és az MTK utánpótlásában pallérozódott, nemrég pedig az U19-es válogatottban a Szlovákia elleni 3-0-ra megnyert mérkőzés alkalmával a kapuba is betalált.

– Korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, Barna – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Régóta ismerem, azóta folyamatosan követem a pályafutását. Tudom, hogy olyan személyiség a pályán és a pályán kívül is, aki illik az elképzeléseinkhez, nekünk ez nagyon fontos! Barna nagy jövő előtt állhat, mi pedig továbbra is az a klub szeretnénk lenni, amely bátran megadja a bizalmat a jó hozzáállású, tehetséges fiataloknak. Köszönetet szeretnék mondani az MTK-nak, hogy támogatták Barnát abban, hogy a következő egy évben nálunk futballozhasson!

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Barnabás!

Hajrá, Lőrinc!