Az utolsó passzoknál segíthet sokat új játékosunk

Fotó: Kovácsevics Dusán

Egy jobb ajánlatot, gyakorlatilag a „tutit” is visszautasította azért, hogy csapatunkkal a másodosztályban futballozhasson. A 22 éves középpályás, Daróczi Zoltán a III. Ker. TVE együttesétől érkezett hozzánk.

 

A legutóbbi szezonban az NB II-től búcsúzó III. Ker. TVE játékosa volt Daróczi Zoltán, aki Hajdúnánáson kezdett focizni, majd tizenkét évesen magához csábította a Puskás Akadémia. A felnőtt futballba a Csákvárnál kóstolt bele, ahol két évet töltött kölcsönben, ezt követően a Vasasnál szerepelt, majd jött a Kerület.

– Nagyon örültem a Szentlőrinc megkeresésének, mert korábbi csapattársaimtól csupa jót hallottam erről a klubról. Tudtam, hogy jó a közösség, miként azt is, hogy itt bátran adnak lehetőséget a fiataloknak, számomra pedig ez különösen fontos volt. Volt más ajánlatom is, maradhattam volna a Kerületnél, de én továbbra is az NB II-ben akartam futballozni, meg szeretném mutatni, hogy megállom a helyem a másodosztályban! Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, és bízom benne, hogy közösen elérjük a célt, bentmarad a Szentlőrinc – mondta Daróczi Zoltán, aki támadó középpályásként elsősorban az előkészítésben, az utolsó passzok kiosztásában jeleskedik, de természetesen nem áll tőle távol a gólszerzés sem.

Sportigazgatónk, Fekete Tivadar jól ismeri a játékost, akire már akkor felfigyelt, amikor a Puskás Akadémia utánpótlásában pallérozódott.

– A 2000-es korosztály kimagasló tehetsége volt, különleges játékosnak tartom, aki rendkívül kreatív, remek szervezőkészséggel van megáldva, kiválóan hozza helyzetbe a társait, emellett fizikailag is megállja a helyét ebben az osztályban. A felnőtt karrierje nagyon ígéretesen indult, de egy komoly sérülés miatt megtorpant a fejlődése. A tárgyalások során nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a szakmai szempontokat tartotta elsődlegesnek, így mindenben villámgyorsan meg tudtunk állapodni. Tetszett, hogy nem a biztosat, a tutit választotta, hanem inkább eljött hozzánk és vállalja a kihívást, mert bizonyítani akar az NB II-ben! – fogalmazott Fekete Tivadar.

Üdvözlünk Szentlőrincen, Zoli, várjuk a gólpasszokat!