Baranyai rangadó: nagy csata gól nélkül

A szép játék elmaradt az NB II-es baranyai rangadón, de a küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat beleadott apait-anyait – végül gól nélküli döntetlennel zárult a PMFC elleni hazai bajnokink.

  

Nagyon kemény feladat várt ránk, hiszen a PMFC nem véletlenül tart ott, ahol: a tabella élmezőnyéhez tartozik. Ennek megfelelően mindenki tisztában volt vele, hogy csak akkor lehet sanszunk ezen a meccsen a győzelemre, ha tudásunk legjavát nyújtjuk!

A mérkőzés elején úgy tűnt, mi kaptuk el jobban a fonalat. Sokat tartózkodtunk ellenfelünk térfelén, s az első húsz percben két távoli lövésünk is akadt – igaz, a kaput egyik sem találta el. A pécsieknek közel negyven perc kellett ahhoz, hogy gólszerzési lehetőséget alakítsanak ki: természetesen pontrúgást követően voltak veszélyesek, Rácz fejesénél bizony nem sok hiányzott ahhoz, hogy a hálóban landoljon a labda. Az első félidő ezzel le is zárult, nem volt túl eseménydús ez a negyvenöt perc.

A szünet után többet volt a labda a PMFC-nél, illetve csapatunk nem igazán tudott eljutni az ellenfél kapujáig. A vendégek nagyon sokszor élhettek veszélyes fegyverükkel: hol bedobásokból, hol szögletekből próbáltak helyzetet kialakítani. Az 54. percben Preklet elől kellett nagyot menteni, majd nem sokkal később Molnár kis híján a saját kapujába fejelte a labdát. Ezeket a szituációkat megúsztuk, s amikor már úgy tűnt, hogy borítékolható a 0-0, majdnem megnyertük a mérkőzést, Harsányi lábában ott volt a győztes gólt. Persze ki tudja, hogy az lett volna-e, ha a lövése után a kapuba kerül a labda?! A PMFC-nek ugyanis a hosszabbításban még akadt egy nagy lehetősége, Németh közelről be is talált, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A pécsiek természetesen reklamáltak, mindhiába: a vége igazságos döntetlen lett.

Marián Sluka: – Igazi rangadót játszottunk. Harcos mérkőzés volt, amelyen igazságos döntetlen született. A csapatomnak ezúttal gratulálok az egy pontért. Egy dologban szintet tudtunk lépni, aminek nagyon örülök: a PMFC az egyik legjobb csapat a rögzített játékhelyzeteknél, nekünk ezeket most sikerült levédekeznünk.

Vas László: – Elégedetlen vagyok az eredménnyel, ez a kilencven perc csak nyomokban tartalmazott futballt. Gyűrtük, gyömöszöltük egymást, arra törekszünk, hogy legközelebb az ilyen meccseket megnyerjük.

 

 

Szentlőrinc – Pécsi MFC 0-0

Labdarúgó NB II., 26. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Gergely. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. (Forgács, 82.) – Újvárosi, Nikics (Hleba, a szünetben) – Harsányi, Fröhlich (Torvund, 58.), Kapronczai (Abdourazakou, 74.) – Matics (Mervó, 82.). Vezetőedző: Marián Sluka. Pécsi MFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Futó – Grabant (Bohata, 85.), Bartha (Kónya D., 58.), Óvári (Tihanyi, 68.) – Adamcsek (Bajner, 58.), Geiger (Németh, 85.). Vezetőedző: Vas László.

15. perc: Fröhlich bombázott 19 méterről jócskán a kapu fölé/mellé.

19. perc: Egy visszagurítás után Nagy Barnabás 22 méterről a jobb oldalhálóba lőtte a labdát.

38. perc: Óvári jobb oldali szögletét követően Rácz fejelt 5 méterről kapura, nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot.

54. perc: Adamcsek szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Preklet elől Keresztes mentett fejjel, a labda a jobb kapufa mellett ment ki szögletre.

65. perc: Futó jobb oldali beadása után a 16-oson belül megcsúsztatták a labdát, amit a menteni igyekvő Molnár a felső lécre fejelt – végül Hajagos kezei között kötött ki a játékszer.

75. perc: Hleba 25 méterről, szabadrúgásból a bal oldalhálóba tekerte a labdát.

88. perc: Harsányit indították egy hosszú előreíveléssel, támadónk jobbról, 14 méterről csúnyán ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

92. perc: Németh elé került a labda közvetlenül a kapunk előtt, a pécsi játékos a hálóba is talált, de a partjelző azonnal jelezte, hogy les volt.

 

További eredmények: Csákvár–Soroksár 3-0, Budaörs–Ajka 2-7, Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-3, Szolnok–Gyirmót FC Győr 1-2, Kazincbarcika–Nyíregyháza 0-2, Békéscsaba–Dorog 1-1, ETO FC Győr–DEAC 1-0, Szombathelyi Haladás–Kaposvár 4-0, DVSC–Vasas 1-2.

(Fotó: Kurdi József)