Bátornak kell lennünk az ETO otthonában is!

A megszokottól eltérően ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton játszik bajnokit NB II-es csapatunk, az ETO FC Győr otthonában nagyon kemény mérkőzésre számítunk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában.

 

Ha a legutóbbi négy mérkőzésünket vesszük górcső alá, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy nagyon jó passzban van csapatunk, hiszen háromszor is győzött, kilenc pontot szerzett, ennek köszönhetően a tabellán bekerült az első tízbe, 16 ponttal jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el. Leendő ellenfelünk, az ETO FC Győr épp fordított utat járt be az utóbbi négy fordulóban, hiszen egyszer sem tudott nyerni, kétszer ikszelt és kétszer kikapott, emiatt most kettővel mögöttünk helyezkedik el, 15 ponttal a tizedik. További érdekesség, hogy pont a két hazai meccsüket bukták el a győriek, akik a PMFC-vel és a Gyirmóttal szemben is alulmaradtak.

– A tabella nem fog minket becsapni, ez nem olyan meccs lesz, amilyet a helyezések sugallnak! – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Az ETO nagyon agresszív csapat, amely szereti nagy nyomás alá helyezni ellenfeleit. Mi is erre számítunk, úgyhogy felkészültünk arra, hogy nehéz lesz ellenük játszani. Ugyanakkor ha ugyanazzal a felfogással, hozzáállással állunk hozzá ehhez a mérkőzéshez is, amilyent a Nyíregyháza elleni bajnokin nyújtottunk, akkor eredményesek lehetünk. A játékosainknak el kell hinniük, hogy egy ilyen nagymúltú klub otthonában is meg tudják mutatni, mire képesek! Ha kellően bátrak leszünk, nagy baj nem lehet!

Csapatunk eddig öt mérkőzést játszott idegenben, ezek közül csak egyet nyert meg (a Kozármisleny ellenit), egyszer döntetlenezett (Budafok), háromszor pedig kikapott (Gyirmót, Dorog, Csákvár). Itt az ideje tehát annak, hogy meglegyen a második győzelmünk vendégként!

A 12. forduló programja: ETO FC Győr–Szentlőrinc (október 15., szombat, 17.00), Nyíregyháza–Dorog, Soroksár–Kazincbarcika, Csákvár–Békéscsaba, DVTK–Budafok, Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Tiszakécske–PMFC, Siófok–Gyirmót FC Győr, HR-Rent Kozármisleny–Mosonmagyaróvár, Szombathelyi Haladás–MTK.